EQ6 PRO SkyScan
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
Už mám další dvě origoš závaží, tak snad to bude (možná) stačit.
EQ6 PRO SkyScan
Pred nedavnom som si kupil tuto montaz a mam taky problem ze ju neviem prevadzkovat z baterie.Ledka sa rozblika az zhasne a odstavy mi RA os.Zo zdroja mi bezi az ked dam napajanie az cez 14V.Ma niekto napad scim to moze byt?
C8SGT 202/2020; CG-5 ADV;SW 70/500; SPC900nc;Nikon D40; Reduktor f6.3,QHY 5;Camon 300d mod.
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
Podivej se na ovladaci jake Ti ukazuke napajeci napeti. Pokud mas tenky privodni kablik, tak pri vetsioch proudech klesa napeti.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
EQ6 PRO SkyScan
Dik.Bolo to asi ono.Pouzil som kabel z cg5 a asi nestihal.Teraz som ho vymenil za hrubsi a ide to.
C8SGT 202/2020; CG-5 ADV;SW 70/500; SPC900nc;Nikon D40; Reduktor f6.3,QHY 5;Camon 300d mod.
EQ6 PRO SkyScan
Aky typ motorov je v novych eq6 pro/synscan? Su to sanyo motory ci nejake cinske sunty?
Ake mate skusenosti s tymi vodovahami co su na EQ6 EQ5 ?
Ked prilozim na horok stativu vodovahu tak ukazuje inak a ked dam hlavu tak tam to ukazuje ze je v strede ale ked hlavou otocim tak aj tam sa to vychyli. Tak tomu nerozumiem. Ako toto riesite?
Ake mate skusenosti s tymi vodovahami co su na EQ6 EQ5 ?
Ked prilozim na horok stativu vodovahu tak ukazuje inak a ked dam hlavu tak tam to ukazuje ze je v strede ale ked hlavou otocim tak aj tam sa to vychyli. Tak tomu nerozumiem. Ako toto riesite?
EQ6 PRO SkyScan
Ako je to s periodickou chybou u novych EQ6 ?
EQ6 PRO SkyScan
Tady mas pe moji eq6, http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 00/120#120
newton 30 cm, eq6
EQ6 PRO SkyScan
Ahoj pánové.
Dnes dorazila NEQ-6 a hned mám decentní problém.Potřebuju vyměnit hlavici z 3" na klasickou pro SkyWatcher.V návodu nic takového popsáno není a nerad bych to nějak rozdrbčil.Jak se to dělá? Těmi 3 imbusovými šroubky po obvodu nebo těmi 3 šroubky klasickými?
Dnes dorazila NEQ-6 a hned mám decentní problém.Potřebuju vyměnit hlavici z 3" na klasickou pro SkyWatcher.V návodu nic takového popsáno není a nerad bych to nějak rozdrbčil.Jak se to dělá? Těmi 3 imbusovými šroubky po obvodu nebo těmi 3 šroubky klasickými?
EQ6 PRO SkyScan
Těmi imbusovými. Nic na tom není, ani je nemusíš úplně vytočit. 3" hlavici dáš do šuplíku? 

NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
EQ6 PRO SkyScan
Tak už to mám vyměněné.Šlo to hezky,jen ten imbusák mohli dodávat v balení.Musel jsem doma dlouho hledat,ale našel jsem ho. 
A ještě jedna otázečka.Jsem zvyklý na CG5 a její zvuk.U té EQ6 když ji zapnu,tak slyším takový vysoký pískavý zvuk a když použiju ručku na otáčení v obou osách,tak při rozjezdu i při dojezdu slyším takový rachtavý zvuk.Je to normální?
to hokle: Už ji v šuplíku mám. Předpokládám,že se bude hodit.

A ještě jedna otázečka.Jsem zvyklý na CG5 a její zvuk.U té EQ6 když ji zapnu,tak slyším takový vysoký pískavý zvuk a když použiju ručku na otáčení v obou osách,tak při rozjezdu i při dojezdu slyším takový rachtavý zvuk.Je to normální?
to hokle: Už ji v šuplíku mám. Předpokládám,že se bude hodit.
EQ6 PRO SkyScan
Slyšel jsem jenom tu mojí EQ6tku, a tvůj popis zvuků sedí přesně. Když na ní něco doma zkouším, tak mě nemají rádi. 

NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
- biker.fm
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
Ten rachtavy zvuk zapricinujou ozubene kola mezi snekem a motorkem (je tam velka vule a da se odstranit posunutim motorku, ale s citem - vyzkouseno, uz jsem na nekolika montazich tento rachtavy zvuk timto odstranil).
Ten vysoky piskajici zvuk asi zapricinuje vinuti v tech krokovych motorcich (s tim asi nic moc nenadelas, jedine podle moznosti zvukotesne utesnit montaz
)
Ten vysoky piskajici zvuk asi zapricinuje vinuti v tech krokovych motorcich (s tim asi nic moc nenadelas, jedine podle moznosti zvukotesne utesnit montaz

EQ6 PRO SkyScan
Posuzoval jsem jen rozdíly mezi CG5 a NEQ6. CG5 zase bzučela při přejíždění a NEQ6 při přejíždění jede krásně potichoučku. 

- biker.fm
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
Jj, to rachtani je pri rozjezdu a pro dojezdu, behem pohybu to pekne potichu. To bzuceni u CG5tky je podobne jako u LXD75, asi to je dane tim ze zde nejsou krokove motorky.
EQ6 PRO SkyScan
Zeby do goto cg5 nedavali krokove motory? To by goto potom museli osetrit nejak inak.
Zvuk ale je ako z vrtacky tak kto vie.
Zaujimalo by ma skor ze cim sa da znizit PE u dnesnych EQ6 tak na max 10-15'
Ze vraj vymenou lubrikantu ... ale to mozno zavazi v zime ked to lepidlo tam stuhne ale nejake dalsie postupy? Napr. pritiahnutim sneku atd ??
Zvuk ale je ako z vrtacky tak kto vie.
Zaujimalo by ma skor ze cim sa da znizit PE u dnesnych EQ6 tak na max 10-15'
Ze vraj vymenou lubrikantu ... ale to mozno zavazi v zime ked to lepidlo tam stuhne ale nejake dalsie postupy? Napr. pritiahnutim sneku atd ??