V mém případě jsem asi sova.Ranni brzké vstávání 4:10 je fakt peklo,za celý život jsem na něj nezvykl.A teď když posledních 8 let dělám kolotoč a ještě na slévárně je to ještě horší-biorytmus absolutně rozhozený o fyzické únavě v extrémních teplotních podmínkách (hlavně v létě
i přes 40°C) ani nemluvím.Průměrně spím těch 5h ranni-7h noční denně podle směny ,tělo jsi už zvyklo, spím opravdu tvrdě.REM fáze asi u mě není ,nikdy si nic nepamatuji

Po víkendových 12tkach jsem byl opravdu vyždímaný a pondělní volno vesměs nepoužitelný na cokoliv,ale co jsem začal pozorovat je to o mnoho lepší. V mém případě převyšuje nadšení nad únavou.Ten pocit ,když ve volnu vypadnu na louku a čučím tam nahoru-tomu se fakt máloco vyrovná.Pokud podmínky a okolnosti dovolí, snažím se ikdyž jsem fest unavený pozorovat první část noci řekněme do té1h.pak už se nevydržím soustředit, začne mi být zima ať jsem oblecen sebevíc ,zkouším se různě protáhnout, střídat oko ,nějaká kávička apod.ale není to uplně ono.Ale pokud se mi podari si zdřímnout i během dne aspoň na hoďku, tak je situace úplně ale úplně jiná.Jakoby se tělo i za tu 1 hodinu spánku dostatečně dobilo a vydržím i celou noc,lépe se soustředím a celkový pocit je někde jinde.Pokud se mi podaří objevit něco nového, nebo vidět objekt lépe než minule je to opět vzpruha a únava je o krapet menší.Prijde mi ,že co pozoruji psychicky se cítím naprosto uvolněný a má to i velký vliv na to jak se cítím fyzicky.Snad to dává smysl.Chce to ještě dopilovat,snad to že zkušenostmi přijde a bude to lepší.
N150f5 eq5...kk ES2"...okulary ES 82/68°...Lumicon UHC,OIII ...