Zdravím borci.Uvažuji o koupi KK ke svému newtonovi s 2" výtahem crayford 1:10.Na paracorr nemám, tak chci zvolit ES HR 2" na vizuál i vzhledem k tomu, že používám okuláry 1.25"ES82°,68°které jsou parfokalizované.Měl bych pár dotazů,protože z toho nejsem vůbec chytrý.
Momentálně fungují takto:redukci 1.25 mám sundanou ve výtahu mám 1.25 filtrkolo s redukcí.Bez filtrkola po nasazení 1.25 tubusku do 2"šachty zaostřím cca v půlce výtahu.
1)dosáhnu ohniska se zamýšleným kk?vyčetl jsem že je třeba jít blíže k zrcadlu
2)musím pořídit nízkoprofilový výtah?
3)šlo by při koupi nízkop.výtahu a zabudovaného kk v něm provozovat i to filtrkolo s redukcí?asi to bude blbost
4)ohledně toho výtahu se ptám i proto ,že bych v budoucnu rád pořídil bino maxbride,dočetl jsem se tady že se to řeší i zkracenim vysouvacich tyčí flexe,ale prý to pak vinětuje,jak moc to neumím posoudit
5)omlouvám se za chaotické otázky...snažím se přijít na to jak zkombinovat kk ,zaostření,provozování filtrkola a budoucí nákup maxbride aby mě to v budoucnu fungovalo.Chapu, že pokud by tato kombinace nějak fungovala je-li to vůbec možné, páka by už byla asi dost velká, proto mě napadl ten nizkop.vytah.sorry jsem lama a je jasné že o tom vím velké kulové

N150f5 eq5...kk ES2"...okulary ES 82/68°...Lumicon UHC,OIII ...