po půl roce obnovuji nabídku na LZOS 123/738, ktery jsem dnes v noci konečně nasadil na montaz a pohral si i s backfocusem/tiltem. Vysledek viz. link nize - rezervy jsou a ukázka plného potenciálu LZOSu už jen otázkou následujících nocí a seeingu
Nicmene, kdyz jsem ted po dlouhe dobe cistil objektiv, tak jsem pri peclivem zkoumani nasel par jemnych mikrosrabancu v antireflexni vrstve. Zkusil jsem to nafotit, ale moc to nejde, jak to je subtilni. Na astrofoto to nema zadny vliv i bez flats, o vizualu uz vubec nemluve, ale je to samozrejme otazka na psychiku noveho majitele "kdyz o nich vi". Zaroven jsem na LZOS uz pul roku nesahnul, protoze jsem propadnul sirokouhlemu FSQ, kde navic neztracim cas backfocusem.
Proto vyrazne koriguji cenu z lednovych 110 000 Kč/ 4500 EUR za samotny OTA na 84 000 Kč / ca 3 400 Eur, tj. ca 59% noveho kusu u APM (5581+shipping), aktualne diky Rusakum nedostupneho.
OTA = tubus s objektivem a 3" APM focuserem (na zakazku upraveny 250 mm upraveny backfocus), 100 mm CNC prodlouzeni tubusu pro vizualni pozorovani, upevnovaci CNC kruhy, dewshield+krytka a lista vixen.
Mozne doplnky, ktere si bud necham nebo prodam separe, nektere jsou videt na fotce:
- drzak Berlebach za 1000 Kc / 40 Eur (PC 55 Eur)
- prepravni alu kufr od TS za 2900 Kc (PC 3850)
- rovnace pole/reduktorem Riccardi m63/0,75 primo pro tento lzos s redukci na M63/M48 pro zastrceni do APM focuseru a M63+tilter pro ponechani za focuserem za 10 000 (PC ca 14 000)
- automaticky focuserem Seletek Limpet nabizim uz ted separatne
Pouze osobne, platba v hotovosti pri predani.
Nepodstatny ale zadany Strehl report od LZOS pripojen. Jinak backfocus je 74,35 mm, to mi poslal primo Markus Ludes z APM. A celkem to i sedi.
Link na FITS vzorek -
M.