Možná bych mohl časem zkusit poradit i na místě, nebydlím až tak daleko.
Myslím, že Vláďa Kafka se zlobit nebude, použil jsi ho dobře
Dekuji za inspiraci, a ma uz nekdo ukotveno na tento pruvlak ? je to stabilni ? DekujiHomer píše: ↑11. 05. 2022, 19:30 Nejdříve omluva kolegovi Kavkovi, nějak jsem zkomolil jeho jméno - asi neplánovaná asociace Franzem Kafkou.
Samozřejmě, kopuli jsem zmínil jen proto, že v místě existuje inspirace, jinak je to na každém. Podle mého dlouhodobého názoru je průvlak minimálně stejně dobrý jako vysoký kmitající ( a překážející ) sloup . Chce to jen posoudit uložení průvlaku, jeho délku a dimenzi.
No a pokud to trochu lze, pak pohodlnější schody než ty půdní stahovací. Ostatně Beda by mohl vyprávět, jak se po nich ve vyšším věku blbě leze.
Ok dekuji za informace velice to ocenuji. Pekny denHomer píše: ↑20. 05. 2022, 23:50 Proč by to nebylo stabilní? Je to otázka návrhu. Další možností je želbet. monolitický strop vylitý naráz se ztužujícím věncem a nad ním druhá pochůzí podlaha. Tak to mám uděláno já, pochůzí podlaha je z kleštinové nosné kostry uložené na pružných podložkách po obvodu a zakrytá vodovzdornou překližkou tl. cca 20 mm. Možností je víc, musí se vyjít ze současné situace a cílového stavu. Pilíř bych já volil až jako poslední možnost.