Tak teď si nade vší pochybnost dokázal, že vůbec nevíš o čem mluvíš.

Tohle je totiž typická ukázka čínského stroje naprosto k ničemu. Přál bych ti, vyzkoušet si tu úžasnou mašinku, abys věděl, o čem je řeč, ale nejprve bys musel mít reálnou zkušenost se skutečnými stroji, aby byl schopen poznat rozdíl. BF20 naroubovaná na lože soustruhu se skoro nulovou torzní tuhostí, to umí jen Číňan. Už ta frézka je absolutní shit z litiny, která je nevyzrálá a kroutí se jak prase. Vůle na tom nevymezíš, takže jen zničíš TK nástroje a stejně nic nevyfrézuješ. Kdysi dávno jsem několik BF20 předělával na CNC a větší strojařskou hrůzu jsem neviděl. Sám jsem krátce jednu vlastnil v úplných začátcích, kdy jsem neměl skoro žádné vybavení, tak opravdu vím, o čem mluvím. Vypadá to sice hezky, ale je to skoro na nic. Samotný soustruh koupíš za 40 a frézku za 35, tak kde je těch 50 tisíc navíc? Asi v té krásné modré barvě.

A jestli si myslíš, že ho vrátíš, když výrobce nic negarantuje kromě toho, že se to nerozpadne, tak na to zapomeň. Neznám nikoho, kdo by u našich prodejců čínského shitu uspěl s reklamací, že je stroj na práci nepoužitelný. Obracely se mě desítky lidí, abych jim z toho udělal použitelný stroj, protože jinak spláchli prachy do kanálu. Když se ti po půl roce zkroutí stůl frézky o 0.5 mm, takže to nevymezíš v rybinách, prodejce se ti jen vysměje.
To není Maho, Deckel, nebo TOS, kde se vyrábí ze 40 let vyzrálé litiny.