EQ-HD III.
Re: EQ-HD III.
Odběr to má 800-1000 mA. Závisí to na počtu driverů a WiFi. Ta je poměrně žrout. Napájení 9-12V. Na motory je step up na 24V, takže rozsah vstupního napětí je poměrně široký. PE jsem neměřil. Korejci u montáží s tímto typem HD převodovky udávají +- 25 vteřin bez PEC, ale nevím, co všechno do toho počítají. Mají tam servo s planetkou, já řemenice. PE už fakt neřeším. Když to upointuje StarAid, tak snad PHD2 taky. Na focení bez pointace to určitě není. Kdo si to chce vyzkoušet, mám jednu na zapůjčení a může jí otestovat, co hrdlo ráčí.
Cenu ti sdělím do SZ, nechci, aby zase někdo z toho dostal hysterák a smazal to.
Cenu ti sdělím do SZ, nechci, aby zase někdo z toho dostal hysterák a smazal to.
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Díky 

Číňan nějak rychle kopíruje..
Na Aliexpresu..
a na stránkách Sharpstaru:
http://www.sharpstar-optics.com/index.p ... n/389.html
Překvalipvě - taky OnStep..
Na Aliexpresu..
a na stránkách Sharpstaru:
http://www.sharpstar-optics.com/index.p ... n/389.html
Překvalipvě - taky OnStep..

N300, Vixen R200SS, Takahashi FSQ86 a FC60, FMA180, EQ-HD-II a III, ASI294M, ASI2600M, ASI120MM, 2x AsiAir
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
To asi nepatřilo sem, řekl bych že obě webové stránky prodávají stejnou a drahou montáž.
Hlavně jestli tam budou i ty čínský kopie harmonických převodovek, tak to bude teprve to pravé ořechové. Jak to kdysi říkal ten náš výrobce dětských tříkolek. Než se v tom dcera dvakrát svezla po dvoře, už to Číňan okopčil a prodával za třetinu. 

- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Nevěřím ničemu co nemá 20cm bronzová kola 

Neblbni, doba bronzová už dávno skončila, teď je doba Covidová. 

Tak konečně je hotovo. Montáž má držák lišty, stativ dostal rozpěru, která ho výrazně zpevnila, udělal jsem točítka ( ty miluju) a zítra půjde holka z domu.
Já si dám v neděli voraz a v pondělí se pustím do další, ať se ekonomika hýbe.

Já si dám v neděli voraz a v pondělí se pustím do další, ať se ekonomika hýbe.

- Přílohy
-
- eqh6.jpg (203.13 KiB) Zobrazeno 1287 x
-
- eqh5.jpg (175.01 KiB) Zobrazeno 1292 x
Krasna prace. Jen slintam
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek
montaz: EQ6R

Pro informace o montážích, nepoužívejte, prosím, SZ, ale pište na : semenec@volny.cz, nebo tel. 723 061 736.
Přidávám foto další, trochu robustnější varianty EQHDIII se zvýšeným převodem v RA ose na 1:1000. Na hmotnosti přibylo cca 800g , což není žádná hrůza. Podstava je na stativ od EQ6, úchyt na lištu Vixen.
- Přílohy
-
- eqhd42.jpg (270.38 KiB) Zobrazeno 1001 x
-
- eqhd41.jpg (195.06 KiB) Zobrazeno 1001 x
Jaky material pouzivas na soucasti? Vypada to nejaky dural, jen si netroufnu tipnout druh
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek

Já si ty normy z hlavy nepamatuju. Kupuju to, co je pevné a dobře se to obrábí. Těch druhů duralu je mraky, ale ne všechny jsou na obrábění ideální. Většinou používám letecký dural 2020, nebo 7010, popřípadě automatovku.
Včerejší okénko v mracích posledních týdnů konečně umožnilo otestovat EQ-HDIII v reálném provozu. V příloze je to, na co se hodně lidí ptalo a ptá, tedy pointační křivka, která ukazuje, jak kvalitně pointační SW , v tomto případě ASIAIR, dokáže EQ-HDIII pointovat. Obrázky mají bohužel malé rozlišení, ale snad sem Martin dá lepší.
- Přílohy
-
- IMG_1696.PNG (198.51 KiB) Zobrazeno 841 x
-
- IMG_1698.jpg (34.65 KiB) Zobrazeno 841 x
-
- IMG_1701.PNG (192.88 KiB) Zobrazeno 841 x