Hrozno píše: ↑21. 11. 2021, 21:16 Vies dat fotku tej dosky co odisla ?
[/quote
Určitě, foto dole v odkazu. Plus je vidět dole vlevo spálený ovládací prvek.
https://davifi.rajce.idnes.cz/Desticka/1516439390
Montáž Meade LXD75
Re: Montáž Meade LXD75
Je to tato doska ?
Odisiel jeden z tychto dvoch malych integracov ?
SW EvoGuide 50ED + ASI294MC, pointer ZWO 30F4 MiniScope + ASI120MM Mini,
montaz SW AZ EQ6 Pro, ASIAIR astrocomputer
Ok, vies z neho precitat cislo ? Pozriem ci ho maju v GME
přesně tak odešel jeden z nich. problém je že jak se spálil tak propálil i ten plošný spoj pod ním a tím pádem je celá destička nepoužitelná. Číslo toho integráče co odešel je 4936

Skus to prosim ta odfotit tak aby bolo vidno tie cisla lebo podla toho 4936 to neviem najst. Co sa tyka dosky "silove" vodice sa daju prepajkovat kablikom a signalne tym sa predpokladam nic nestalo. To je ten mensi problem s tym by si mal niekto kto ma dielnicku s mikropajkou lahko poradit.
Vacsi problem bude zistit preco doslo k pretazeniu. Ci je problem ze sa nieco v prevodoch "zaseklo" mechanicky alebo naozaj je vadne vinutie motoru. Ale ked si pisal ze to ide na jednu stranu a na druhu nie pricinou mohlo byt nevyvazenie "nakladu".
Vacsi problem bude zistit preco doslo k pretazeniu. Ci je problem ze sa nieco v prevodoch "zaseklo" mechanicky alebo naozaj je vadne vinutie motoru. Ale ked si pisal ze to ide na jednu stranu a na druhu nie pricinou mohlo byt nevyvazenie "nakladu".
Hrozno píše: ↑21. 11. 2021, 21:50 Skus to prosim ta odfotit tak aby bolo vidno tie cisla lebo podla toho 4936 to neviem najst. Co sa tyka dosky "silove" vodice sa daju prepajkovat kablikom a signalne tym sa predpokladam nic nestalo. To je ten mensi problem s tym by si mal niekto kto ma dielnicku s mikropajkou lahko poradit.
Tady je fotka toho co odešel: https://davifi.rajce.idnes.cz/Desticka/1516446439
Ten druhý je ten co máš na fotce ty tedy 4947A.
Ale chce to fakt kompletně novou destičku po tom zkratu jsou ty cesty vypálené a tady už nic nepomuže.
Ak budes mat moznost tak samozrejme je to najlepsie riesenie, pokial nebude enormne drahe. Mozno by bolo dobre si pridat poistky do cesty k motorom aby sa ti to v buducnosti nestalo znova. V GME dostat kupit poistkove puzdra na kabli ktore sa daju lahko zakomponovat do zariadenia.
Děkuji za radu, ale montáž nebude bez destičky fungovat a potřebuju hlavně tu destičku jestli jí taky někdo nemá ve funkčním stavu ? Do té doby řešit jakékoliv ochrany je mimo mísu, protože to nepojede a není v podstatě co chránit.Hrozno píše: ↑21. 11. 2021, 22:19Ak budes mat moznost tak samozrejme je to najlepsie riesenie, pokial nebude enormne drahe. Mozno by bolo dobre si pridat poistky do cesty k motorom aby sa ti to v buducnosti nestalo znova. V GME dostat kupit poistkove puzdra na kabli ktore sa daju lahko zakomponovat do zariadenia.
Ty tu destičku náhodou nemáš ?
- ok1in
- Věk: 64
- Kontaktovat uživatele:
To by se mělo dát opravit, nevypadá to na 4-vrstvý tišťák. Nemáš v okolí nějakého šikovného bastlíře, elektronika?
PS: V Příbrami funguje výborný dům techniků, tam by to mohli zvládnout...
http://www.amavet.cz/
PS: V Příbrami funguje výborný dům techniků, tam by to mohli zvládnout...

http://www.amavet.cz/
Naposledy upravil(a) ok1in dne 21. 11. 2021, 22:31, celkem upraveno 1 x.
Dnes jsme to s kamarádem zkoušeli. Montáže opravuje často, ale říkal že ta destička je prostě kaput. Ten zkrat propálil ty cesty a kontakty uplně vypadávají tady nepomůže ani sebelepší elektrikář. Jediná cesta je nová destička.
Je to IO 4936A MOTOROLA/SI SOP-8 MOS Drive. V GME ho nepredavaju, v pripade potreby by ho bolo treba zohnat inde.
Ano to já vím. Já i tento Mos drive mám funkční jiný akorát jak říkám, i když ho tam napájíš je to k ničemu ten plošný spoj je v háji, proto tady neustále opakuji, že to chce jinou destičku s plošným spojem

https://www.cameraconcepts.com/meade-de ... mount.html
Tohle mi přijde divný, že by to ještě někde měli ?
Tohle mi přijde divný, že by to ještě někde měli ?
Pokud neodešel ten jednočip, pak by nějaké vypálené spoje neměly být problém. Máš-li funkční IO , tak mi to pošli a já ti to opravím. Na té fotce to nevypadá nijak tragicky. Jestli neodešlo nic jiného, tak to bude fungovat.
Ahoj všichni, oprava se nakonec nezdařila.
Jsou dvě možnosti záchrany a to je pořídit motory z montáže EXOS-2 což je řešení na dvě věci kvůli ceně atd. A druhá možnost je onestep. Byl by tu někdo ochotný a schopný tento systém pro tuto montáž vyrobit a zprovoznit ? Samozřejmě ne zdarma. Vrhnul bych se na to sám, ale je to pro mě španělská vesnice. díky předem.
Jsou dvě možnosti záchrany a to je pořídit motory z montáže EXOS-2 což je řešení na dvě věci kvůli ceně atd. A druhá možnost je onestep. Byl by tu někdo ochotný a schopný tento systém pro tuto montáž vyrobit a zprovoznit ? Samozřejmě ne zdarma. Vrhnul bych se na to sám, ale je to pro mě španělská vesnice. díky předem.