SDR-RTL jako přijímač pro radioastronomii

Popisy projektů, stavební postupy, konstrukce zařízení, návrh antén, přijímačů, recenze, testy.
Odpovědět
Kosmo5

Re: SDR-RTL jako přijímač pro radioastronomii

Příspěvek od Kosmo5 »

Čau.
Jak řekl Giftmacher, z aliku nebo podobneho levneho chinashopu nekupovat RTL-SDR a kup přímo od RTL-SDR Blogu tu V3, fugnuje bezvadně a dokáže udělat divy i s jednoduchým V dipólem 137MHz 2m nad zemí pokud tedy ten dipól má nějaký výhled a není utopen mezi překážkami. Rotátor na VHF137MHz nepotřebuješ.
Pokud mohu doporučit tak zatím nekupuj antény!
Naprostá většina jde udělat doma za málo peněz ze zbytku drátu a trocha času, ale neztrácej čas s Crossed Dipoles Antenna jelikož vyžaduje perfektní fázování všech prvků které dokáže nováček bez měřícího vybavení udělat leda zázrakem.
Zdravím.
Po delší době, kdy jsem si hrál s jinými věcmi se vracím.
Říkáte tedy, že bych si měl pořídit toto SDR? (jen pro ujištění): https://www.ebay.com/itm/272411458376?m ... 12&mkevt=1

Potřeboval bych akorát asi poradit, co pořídit za redukci nebo kabel. Předpokládám, že na samodomo antény si budu dávat klasický koax, ne?
Moc děkuji za odpověď, ale detailní info, jak přijímat Lucky-7 jste bohužel nenapsal. (to není buzerace, jen opravdu hezky píšete a informací v češtině není mnoho)
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli bude s tímhle SDR možné zprovoznit ten jednoduchý SDR monitor pro každého, o kterém se tady na fóru píše?
Omlouvám se, jestli mám zbytečné a hloupé dotazy. Líný googlit opravdu nejsem. Jen asi nemám dostatečnou vědomostní základnu, abych správně interpretoval dostupné informace.

Jsem moc vděčný za toto fórum, Vaše odpovědi a i odpovědi ostatních.

Kosmo
Giftmacher

Re: SDR-RTL jako přijímač pro radioastronomii

Příspěvek od Giftmacher »

Jo, to bude ono. Redukci máš tady
https://www.gme.cz/redukce-sma-bnc-v-z-50r
Odpovědět