A kdyby ten pohled nesplňoval moje estetická měřítka, tak bych kvůli tomu asi nezahynul.
Jupiter
-
MiX
Re: Jupiter
Kdybychom se náhodou pohybovali v blízkosti Jupiteru a viděli ho v reálu, tak by na něm žádná mlha ani šum nebyly. Tak proč je na snímku uměle vytvářet, když podmínky a vybavení umožní nasnímat tak kvalitní data...
A kdyby ten pohled nesplňoval moje estetická měřítka, tak bych kvůli tomu asi nezahynul.
Někdy jde také o to, jestli chci udělat krásný líbivý snímek a nebo chci z nasnímaného materiálu vydolovat vše, co tam je. To jsou dvě celkem protichůdná hlediska a požadavky, a na poměr, který se použije, bude mít každý z nás svůj pohled a názor.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
-
MiX
Ano, souhlasím. Je to subjektivní. Proto respektuji názor kolegů, ale připojil jsem i svůj názor.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
I já děkuji. Jsem rád, že jsme si mohli udělat představu, která verze má jaký přínos. Taky doporučuji klidně hodně ostřit, když je co.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
- MayJ
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
Dnešní Jupiter, stihl jsem ještě docela slušný podmínky, než se nad Sázavu přesunul Jetstream...
- Přílohy
-
- Jupiter_2021-09-13-1953_1_final_png.png (622.17 KiB) Zobrazeno 1345 x
MayJ: pekné snímky, pozerám že používaš dekonvolúciu v AstraImage softe. Ja upravujem snímky tiež cez AstraImage , ale najprv to preženiem cez SuperContrast funkciu, neskúšal si? Mohlo by to lepšie vytiahnuť detaily ako dekonvolucia.
Tieto tri posledné dni som aj ja skúšal snímať, seeing bol v podstate zakaždým cca rovnaký s chvíľkovými zlepšeniami, ale vzhľadom na to že snímam mono tak sa mi nepodarila ani jedna celkom dobrá séria RGB...
prikladám jeden snímok na škúlenie
a jeden (asi najlepší) R kanál, ktorý mi "vypadol" na záver, žiaľ bolo to len veľmi krátke zlepšenie
Tieto tri posledné dni som aj ja skúšal snímať, seeing bol v podstate zakaždým cca rovnaký s chvíľkovými zlepšeniami, ale vzhľadom na to že snímam mono tak sa mi nepodarila ani jedna celkom dobrá séria RGB...
prikladám jeden snímok na škúlenie
a jeden (asi najlepší) R kanál, ktorý mi "vypadol" na záver, žiaľ bolo to len veľmi krátke zlepšenie
A.K.A. Jazzmen ( len som nejak stratil prihlasovacie údaje). GSO 10" Dobson na EQ platforme od TS(1.gen), ASI 120mm (starsia verzia bez ST4 portu), SW EQM-35, SW ED80 Evostar, ASI 290mc, ASI 533mc pro
- MayJ
- Kontaktovat uživatele:
Ano obcas toto taky pouzivam,ale v zavislosti na kvalite dat.
Jinak za me AstraImage a deconvolution je nejlepsi,teda aspon pro me
Jinak za me AstraImage a deconvolution je nejlepsi,teda aspon pro me
RegiStax nepoužívaš na doostrovanie?
Planéty: SW 300/1500 Dobson (clona na 290 mm), eq plošina (ovládaná cez AstroEQ), Celestron 3x barlow, ZWO ADC, ASI585MC
DSO: HEQ5 PRO, ZWO ASI2600MC/ Canon 6D, ASIAIR plus, Askar SQA85
DSO: HEQ5 PRO, ZWO ASI2600MC/ Canon 6D, ASIAIR plus, Askar SQA85
Tak jsem se nakonec popral s tou animací z 6.9. 
- Přílohy
-
- Animace Jupiter 6.9.2021.gif (1.36 MiB) Zobrazeno 1269 x
SW N 245/1200, EQ6.R SynScan Go-To, ZWO ASI224MC, ADC Omeg., N 130/650 EQ3, Levenhuk BASE 25-75x70, DELTA OPTICAL ENTRY 10x50, mono Levenhuk ATOM 10x42. Canon 450D/Tamron 18-200mm.
Astrofotky.cz
Astrofotky.cz
-
Medojedlik
- Věk: 42
Rikky > to je parada!
Ja vcera koukal a mistama byl seeing tak dobry, ze jsem si rekl, ze nasadim kameru, ale pak zacal samozrejme kolisat a cca do 23:30 se nezlepsoval.
Dal jsem cekat uz nemohl, neb jsem byl dost unaveny, ale verim, ze zakon schvalnosti zafungoval a po pulnoci byl seeing zase dobrej
Dva snimky - jeden ohnisko ~ 2700mm, druhy ~6000mm avsak na to uz tedy seeing vazne nebyl. (Newton OO 200 F4.5, QHY5L-IIC)
Ja vcera koukal a mistama byl seeing tak dobry, ze jsem si rekl, ze nasadim kameru, ale pak zacal samozrejme kolisat a cca do 23:30 se nezlepsoval.
Dal jsem cekat uz nemohl, neb jsem byl dost unaveny, ale verim, ze zakon schvalnosti zafungoval a po pulnoci byl seeing zase dobrej
Dva snimky - jeden ohnisko ~ 2700mm, druhy ~6000mm avsak na to uz tedy seeing vazne nebyl. (Newton OO 200 F4.5, QHY5L-IIC)
OO UK CT8 F4.5,TS SD-APO 80/560, AP900GTO CP4
Moravian C1+ 12000A, Canon EOS600D mod. by Ewers
QHY5L-IIC,ASI 290 mm
Trieder Celestron 15x70
medojedlik@gmail.com
Moravian C1+ 12000A, Canon EOS600D mod. by Ewers
QHY5L-IIC,ASI 290 mm
Trieder Celestron 15x70
medojedlik@gmail.com
- MayJ
- Kontaktovat uživatele:
Ja rexistax nepoutivam uz vubec,doostreni ma i AstraImage,ale jak jsem psal me vyhovuje vice deconvolution. Je tam i "smart deconvolution" nebo tak nejak, ale klasicky deconvolution ma vice parametru k doladeni
- KpS
- Věk: 80
- Kontaktovat uživatele:
PeterBru: Pěkné 3D! Šlo by ještě trochu zvýraznit. Záleží na časovém odstupu.
Rikky: Krásně a jemně provedená animace! Dobře se na ni dívá.
Zmiňoval jsem problém, který mám s poměrně velkým překryvem propustnosti RGB filtrů mé kamery. V pátek se mi ji nechtělo ve spěchu měnit a tak jsem provedl zvláštní pokus: Snímal jsem barevnou kamerou za filtry Astronomik RGB a s barvami jsem spokojen. Jupiter je přeostřený a je tam pár artefaktů. Na jedinou trojici minutových videí v R, G a B je to příliš. Detaily je ale možné porovnat se snímkem v příspěvku #591. Nameses měl lepší seeing.
Rikky: Krásně a jemně provedená animace! Dobře se na ni dívá.
Zmiňoval jsem problém, který mám s poměrně velkým překryvem propustnosti RGB filtrů mé kamery. V pátek se mi ji nechtělo ve spěchu měnit a tak jsem provedl zvláštní pokus: Snímal jsem barevnou kamerou za filtry Astronomik RGB a s barvami jsem spokojen. Jupiter je přeostřený a je tam pár artefaktů. Na jedinou trojici minutových videí v R, G a B je to příliš. Detaily je ale možné porovnat se snímkem v příspěvku #591. Nameses měl lepší seeing.
Karel
Ale jenom o trochu, hezky vysledek.
zkusil jsem jeste vylepsit tu vice zostrenou verzi, libi je mi to prostě vic.
zkusil jsem jeste vylepsit tu vice zostrenou verzi, libi je mi to prostě vic.
Naposledy upravil(a) Nameses dne 14. 09. 2021, 19:31, celkem upraveno 1 x.
TS 130/910, Riccardi 0.75x, Zwo Asi 2600mm, Pegasus Falcon V2, Zwo EAF 12V, Antlia LRGBSHO, SW AZ6-EQ, SW 50ED, Zwo Asi 178mm
Chlapi, konkurence je vynikající, jsou tady špičkové snímky. Já snímal letos pouze potřetí a jsem lenoch, takže nedokážu čekat na seeing, třeba 3 hodiny. Prostě vylezu na hvězdárnu nalupu 4-5 videí a jdu spát. Podle toho to taky vypadá, ale třeba se jednou trefím
. Takový je i tento pokus, který patří do horšího průměru. Vybral jsem ze 4 videí 2 lepší, jestli umíte šilhat, je to jakési 3d.Je to novou C8 a ASI 120.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná