Tedy je možné se dohodnout, samozřejmě se zaručením se za organizaci na místě (žádný nadměrný hluk, zanechaný nepořádek a podobně), a SMS-kou na udané číslo oznámit, že se pozorování bude konat, protože je v noci kontrolované dodržování provozního řádu plochy (tedy žádná auta po zavíračce).
Pokud budeme mít všichni rozum, a neuděláme průšvih, bude to fungovat ke spokojenosti obou stran. Pan správce je rozumný a má k přírodě také blízko (byť ze strany myslivosti) takže pro naše aktivity má pochopení, i zvědavost. A tak se může stát, že se i někdy cestou v noci zastaví podívat
Naprosto vyloučené jsou samozřejmě jakékoli pokusy o duplikaci vydaných klíčů, a tím zvýšení námi neorganizovaných a neoznámených návštěv toho místa. Že k tomu nedojde, jsme se při jednání osobně zaručili, a pokud by se tak stalo, tak je jasné že tím celá snaha o dohodu prostě padá.
Já osobně jsem na tom tak, že nezaručím že využiji každé novoluní osobně, a možnost mého náhradníka jsme připustili I nějaká jména padla, určitě by šla dohodnout i změna v případně aktivnějšího pozorovatele, než jsem já. Ale neměl by se v žádném případě zvyšovat počet klíčů.
Jinak pokud počasí a čas umožní, určitě plánuji vyrazit v srpnu, a zde to oznámím.