Měsíc
Měsíc
to MilAN: Koróna to být mohla. Ale barevné to nebylo (ani nemusí být). Všiml jsem si toho, když jsem vynášel koš do popelnice 
ahoj
Petr

ahoj
Petr
LightBridge 12 palců; Vixen VMC 110L; triedr 10x50; okuláry Pan 24mm, Hyperion 17mm, SW Planetary 7mm; filtr Astronomik UHC-E; Atik 16IC; stativ Celestron s Alt-Az hlavicí; HEQ5 Pro
Měsíc
Malé halo má poloměrr 22°, velké potom dvojnásobek. A nikdy nevyplňuje vnitřní prostor.
Korona má průměr jednotek strupňů, většinou vyplňuje vnitřní prostor
Korona má průměr jednotek strupňů, většinou vyplňuje vnitřní prostor
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Měsíc
Byla to kružnice, ne kruh. Poloměr těch 22 stupňů být mohl. První dojem, ještě oslněn, byl, že Měsíc kolem sebe rozfoukl mraky, pak jsem si uvědomil, že ten lem z mraků je přesně kulatý a je přes mraky v pozadí
ahoj
Petr
ahoj
Petr
LightBridge 12 palců; Vixen VMC 110L; triedr 10x50; okuláry Pan 24mm, Hyperion 17mm, SW Planetary 7mm; filtr Astronomik UHC-E; Atik 16IC; stativ Celestron s Alt-Az hlavicí; HEQ5 Pro
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Měsíc
[split] [link=http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... /1280#1280][splithere][/link][splithere_end]
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
Měsíc
Ja mám tiež teleskop, skúšal som ho včera pozorovať.(teleskop je Celestron Powerseeker 60AZ +20mm okulár a zenitovy hranol a potom aj 4mm okulár a z. hranol.) Ked som namieril cez hladáčik na Mesiac, tak sa akurát zatiahlo. Potom som ho našiel a zaostril s 20mm okulárom, a čo nevidím! Pekne mi vyšiel v polovici. No keď som tam dal 4mm tak som videl krátery DoSť veľké, ale ked som sa to pokusil odfotiť tak som jemne pohol s teleskopom a bolo po tom. Potom zase niečo napíčem ked si to dajako odfotím. 

Clestron Poweseeker 60 AZ +20mm okulár +4mm okulár + 3x barlowowa šošovka + zenitový hranol+
nová fólia na pozorovanie slnka.
nová fólia na pozorovanie slnka.
Měsíc
Zdravím,ted jsem byl venku a koukal na měsíc a viděl docela zvláštní ukaz.Měsíc byl uprostřed bílého kruhu z mraků či mlhy,pozorováno z Prahy,neviděl to ještě někdo?Bylo to krásné a pravidelné kolo a měsíc uprostřed vypadalo to jako díra do vesmíru.Pozoroval jsem to v době od 19.15 - 19.35.Asi to sem nepatří ale chtěl jsem se jen podělit o krásu,jsem na světě dlouho ale toto jsem ještě neviděl.Jestlin to někdo viděl dejte vědět.
SW Dobson-200/1200, Messier -127/1200, Meade ETX-70AT. triedr 10x50
- denis.marc
Měsíc
Právě teď jsem venku pozoroval velmi pěkné halo kolem Měsíce, zkoušel jsem fotit, uvidím, co z toho vyleze, případně později dodám. Úkaz je tam stále, pozorovací stanoviště: Pardubice
- denis.marc
Měsíc
Nějaké fotky Panasonicem DMC-LZ7 zde:
27. 12. 2009 výrazné malé halo - Pardubice
27. 12. 2009 výrazné malé halo - Pardubice