Vím že to "nějak" jde a klobouk dolů před tím. Bíba myslím taky fotí přes 10" newton na EQ6 a jak mu to jde! I když ten má myslím pozorovatelnu. Stojím si ale za tím, že to žádná sranda není a pro každého to už vůbec není. Neumím si představit s takovou sestavou navíc fotit začínat!
Je to o schopnostech ( zábrany proti větru? V jiném vláknu jsem ztovna psal, že nevím jak vyřešit ani mnohem jednosušší zábranu proti přímému světlu z lampy VO...), je to taky o osobní nátuře, já to mám jako koníčka, který by měl aspoň trochu bavit, abych si odpočal atd a to jsem ani s N203/1000 nezažil. Furt to kmitalo, pointace si dělal co chtěla, bylo to těžký...
Moje poselství mělo být o tom, že vzhledem k tomu, že kolega "znovuzačíná", tak doporučit na začátek 10" newtona na EQ6 prostě nemůžu ani když zavřu všechny oči. Je to podle mě nejlepší cesta k rychlému zklamání.
Ten newtonek 150/750 se dá pořídit do 10 tis Kč a je to do začátku k EQ6 podle mě mnohořádově vhodnější a bezproblémový stroj.
Každopádně s tou 250tkou velký respekt! Akorát teda tou montáží bych být nechtěl...