Objevil jsem další zdroj předpovědi seeingu, kromě meteoblue. Je to
http://www.skippysky.com.au/Europe/index.html, australský server. Je úplně jinak udělaný a chvíli mi trvalo, než jsem se v něm vyznal a není to moc user friendly. Pro předpověď je potřeba spustit animaci (dá se spustit různou rychlostí definovanou podle ras psů

). Používá úplně jiné modely. Kromě seeingu tam mají taky transparentnost. Včera předpovídal výrazně zlepšení transparentnosti a seeingu po půlnoci, narozdíl od meteoblue. Odplachtoval jsem C14 na terase a opravdu přesně to se stalo. Kolem 21.30 byly podmínky mizerné, tma SQM jen 19,80 MSA, což je u mně podprůměr. No ale protože jsem měl už absťák tak jsem vytrval (M 42 je pěkná skoro za jakýchkoliv podmínek

). No a opravdu po půlnoci nastalo výrazné zlepšení SQM najednou 20,26 MSA, což je zřídkavý nadprůměr u mně. Dokonce mám pocit, že jsem u Regula viděl tu trpasličí galaxii (20´ severně od Regula) - byla to veliká duchařina, ale i tak. Pak už jsem byl ale hodně promrzlý a nerad to zabalil. Moc se těším až si to na Konojedech ověřím v Petrově skoropůlmetrovém lapači fotonů

. Nevím jestli ta předpověď byla náhoda, budu to sledovat.