EQ6 PRO SkyScan

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4480
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1081 od Bill » 22. 11. 2020, 18:35

Na to stačí klínek za pár korun. Před několika léty se tady hromadně vyráběly... Já nebo MMys budeme mít výkres...
M:736 750 113

Uživatelský avatar
DNA
Příspěvky: 382
Registrován: 26. 04. 2016, 08:48
Bydliště: Most
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1082 od DNA » 22. 11. 2020, 19:07

To se tu řešilo. Doporučuji se podívat na příspěvek 473.

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4480
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1083 od Bill » 22. 11. 2020, 19:21

Jo jasně. Jenom tam Milan nemá výkres - takže v případě zájmu někde pohledám...

Ten klínek, který jsme tehdy organizovali tady: viewtopic.php?f=35&t=17828&p=321926

Tak je o něco kratší - ale samozřejmě je to ta hlavní úprava od Milana...
M:736 750 113

MartinKK
Příspěvky: 61
Registrován: 22. 09. 2020, 20:23

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1084 od MartinKK » 23. 11. 2020, 09:08

Keby sa podarilo najst ten vykres, bolo by to super, ja uz som tiez doloval skrutku, ktora bola zahnuta pod tym origo nosom ..

Uživatelský avatar
peta62
Příspěvky: 673
Registrován: 19. 05. 2016, 11:14

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1085 od peta62 » 24. 11. 2020, 21:28

Pokud se vykres najde, tak ja take prosim o jeho poslani.
Celestron C9.25, Losmandy G11

Uživatelský avatar
VooDooMaster
Příspěvky: 205
Registrován: 05. 04. 2002, 17:32
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 47

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1086 od VooDooMaster » 11. 02. 2021, 18:02

Po delší době Vás všechny zdravím !

Zkoušel jsem připojení EQ6-R přes EQMOD (direct přes USB na těle montáže) vše funguje normálně. CdC ukazuje pozici správně. Když to přepnu na Stellarium, tak si program myslí, že dalekohled míří trochu jinam - viz přiložené obrázky.

Ne, že by mně na to nějak úpně záleželo, ale neřešil jste to někdo ?

Obrázek

Obrázek

předem děkuji za nápady, kde v nastavení jsem udělal chybu .....

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 21390
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 72

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1087 od MilAN » 11. 02. 2021, 18:14

Mě napadá jenom jedna možnost , a to, že sí Stellarium pamatuje poslední pozici a že nejde jen přepnout mezi planetárii. Je potřeba v CdC "odpojit dalekohled" , nastartovat Stellarium a dát "připojit dalekohled"
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
juh
Příspěvky: 1481
Registrován: 29. 09. 2011, 12:44

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1088 od juh » 11. 02. 2021, 18:35

Stallarium je spávne nastavené? Čas berie systémový? Zemepisná poloha je správne nastavená?

Uživatelský avatar
VooDooMaster
Příspěvky: 205
Registrován: 05. 04. 2002, 17:32
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 47

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1089 od VooDooMaster » 11. 02. 2021, 18:48

Ahoj Milane,

děkuji za reakci .... jsem to nenapsal, ale přepínání programů probíhalo přesně tak, jak jsi popisoval. Nicméně, pozici to ukazuje stále stejnou, i když jsem třeba dalekohled zaparkoval na Polárku... tak asi z nějakého důvodu neprobíhá komunikace přes ASCOM, přestože se to v nastavení pluginu ve Stellariu tváří, že je vše připojeno.

Stellarium mám nastavené správně (polohu, čas, atp.)


Každopádně CdC chodí úplně bez problémů, tak chyba bude asi někde mezi klávesnicí a .....

Uživatelský avatar
VooDooMaster
Příspěvky: 205
Registrován: 05. 04. 2002, 17:32
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 47

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1090 od VooDooMaster » 14. 02. 2021, 15:32

Tak jsem zprovoznil i Stellarium. Zásadní chyba byla nezaškrtnutí chckB. , který povoluje nahrátí plug-inu a připojení k driveru při spuštění Stellaria.

Každopádně děkuji za náměty.

Mimochodem jsem dotaz vložil i do špatného vlákna (montáž mám EQ6-R, ne EQ6)


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů