Ač nerad, nezbyde mi, než začít shánět nového majitele pro mou fotosestavu, která mi posloužila posledních skoro 11 let. Co říct? Je to super lehká skladná sestava, která je hned připravena k focení a nikdy vás nezklame. Nebylo s ní zacházeno špatně, ale musela si poradit v jakémkoli ročním období. Další ukázky na http://astrofotky.cz/~MaG
Celestron ED80/600 - 10 000 Kč
hledáček 6×30 - 200 Kč
kruhy a lišta - 500 Kč
Vixen rovnač/reduktor ohniska 0,67krát - 4000 Kč
pointer s kruhy - 1200 Kč
bahtinova maska - 100 Kč
Celestron má hřebenový, ale příjemně přesný výtah. Přední krytka musela být vylepšena prstencem z 3D tiskárny, mám matné tušení, že jsem ji poškodil někdy v roce 2010 - nyní funguje dobře a i celkem pěkně vypadá. Optika v detailu vypadá, jak je na snímku - na rovinu říkám, že jsem ho nikdy nečistil, protože na funkci to nemá vliv a raději než se v tom hrabat, tak jsem to používal, jak je.
Hledáček jsem prakticky nepoužíval a krytky jsou z 3D tiskárny. Dalekohled má vlastní originál upínací prstenec, který oceníte především pro případ upnutí na fotostativ. Na rozdíl od lídlskopové verze je tento robustní a nekmitá to v něm. Kruhy a lišta jsou samozřejmě lepší a oceníte je právě pro přidělání dalšího příslušenství, jako tam je ten pointer.
Rovnač pole Vixen s ním funguje velmi dobře a navíc příjemně zvětší pole a zkrátí ohnisko na cca 400 mm. Na APS-C téměř dokonalý, na fullframe se kresba viditelně nezhoršuje, ale vinětuje. Ukázka kresby při dlouhé expozici.
Bahtinova maska je jemná, 3D tištěná a funguje parádně.
Pointer má výhodu, že předchozí majitel u něj vyměnil plastový výtah za kovový hřebenový - velmi přesný a výhodný pro pointaci. kruhy mi nechal dělat Karell a jsou úplně boží na hledání pointační hvězdy.
Nevím, jaký zájem mohu očekávat, ale nezbavuje se mi ho snadno, takže nečekejte nějaké nadšené slevování. To radši naštvu manželku a nechám si ho. Uvidíme. Důvodem prodeje je samozřejmě jen fakt, že jsem pro fullframe pořídil APO triplet a je mi jasné, že ED už prakticky nepoužiju a jen by leželo a čekalo na vzácné okamžiky k užití a to by byla škoda.
Komplet bych samozřejmě nabídl se zajímavou slevou. Uvažuji o částce 13 500 Kč.
Celestron ED80/600, pointer, reduktor Vixen *PRODÁNO
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Celestron ED80/600, pointer, reduktor Vixen *PRODÁNO
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Re: Celestron ED80/600, pointer 70/500, reduktor Vixen 0,67×
poslal jsem email na pointer
Meade LX200 305/3048 ACF UHTC, malý hvězdářský domeček, achromat Meade 80/400, AZ na sloupu,
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Přátelé. Psal jsem dvěma lidem ohledně hledáčku a reduktoru/rovnače pole. Oba souhlasili, že posečkají, zda to náhodou nevezme nějaký astrofotič jako celek.
Situace je nyní taková, že na hledáček je peterc druhý v pořadí.
Reduktor je případně poptaný, pokud se neprodá i s dalekohledem.
Na pointer jsem zatím poptávku neměl, takže to beru na vědomí a prosím ještě o strpení. Byl by o něj zájem i vč. těch hliníkových kruhů?
EDčko se mi líbí nabídnuté, jak je, zatím zájemce nebyl.
Začínám ale čím dál více tušit, že to nejspíš bude třeba zvážit ten prodej po částech. Jenom pochopte, nerad bych šel na Zásilkovnu několikrát a už samotné baelní a posílání chci nechat až jako poslední variantu. Je to tak v pohodě? Vydržítě ještě chvíli?
Situace je nyní taková, že na hledáček je peterc druhý v pořadí.
Reduktor je případně poptaný, pokud se neprodá i s dalekohledem.
Na pointer jsem zatím poptávku neměl, takže to beru na vědomí a prosím ještě o strpení. Byl by o něj zájem i vč. těch hliníkových kruhů?
EDčko se mi líbí nabídnuté, jak je, zatím zájemce nebyl.
Začínám ale čím dál více tušit, že to nejspíš bude třeba zvážit ten prodej po částech. Jenom pochopte, nerad bych šel na Zásilkovnu několikrát a už samotné baelní a posílání chci nechat až jako poslední variantu. Je to tak v pohodě? Vydržítě ještě chvíli?
sz na komplet
Explore Scientific 12" UltraLight Dobson, Celestron ED80, iOptron CEM40, Classic Cassegrain 8"
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Díky za poptávku i za nabídku osobního převzetí. Pokud doladím s kolegou detaily, zkuste prosím respektovat mé původní přání prodat to někomu komplet vč. možnosti osobního předání. Děkuji.
Zamluveno.
Zamluveno.