Zdravím,
o víkendu se. mi podařilo, že se mi třikrát odpojil externí disk od noťasu při průběhu snímání do SER formátu.
Všechny tři soubory mají přes 10GB a doufal jsem, že půjdou použít.
Ale jak Autostakkert tak Registrax odmítají spolupracovat. Nedetekují v souboru žádné snímky. Pravděpodobně v nich chybí nějaká hlavičková část s informacemi o záznamu.
Existuje nějaký způsob, jak by šlo soubory rekonstruovat?
Zkoušel jsem nějaké podobné téma zde najít, ale nezadařilo se.
Předem díky za každou radu.
Oprava SER sekvence
Re: Oprava SER sevence
Asi by sa zislo pozriet sa na prvych 178 bajtov kde je hlavicka v nejakom hex editore ci su tam dobre hodnoty. http://www.grischa-hahn.homepage.t-onli ... %20V3b.pdf
A popripade skopirovat hlavicku z ineho podobne dobreho suboru a len upravit hodnotu FrameCount podla ktora sa da vyratat podla dlzky suboru.
A popripade skopirovat hlavicku z ineho podobne dobreho suboru a len upravit hodnotu FrameCount podla ktora sa da vyratat podla dlzky suboru.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Re: Oprava SER sekvence
Neuměl by třeba PIPP z toho vypreparovat alespoň jednotlivé snímky?
S-W MAK127/1500, WO ZenithStar 71 APO Doublet ED, Celestron Advanced VX, QHY5 III 178C, Nikon Action EX 10x50, Celestron SkyMaster 15x70, LUNT 8x32 White-Light SUNoculars, ZWO Seestar S50
Re: Oprava SER sevence
Super. Díky za radu. Chyběla v hlavičce informace o počtu snímků. Doplnil jsem (lehce odhadem, asi jsem přišel o pár dat) a funguje to
nou píše:Asi by sa zislo pozriet sa na prvych 178 bajtov kde je hlavicka v nejakom hex editore ci su tam dobre hodnoty. http://www.grischa-hahn.homepage.t-onli ... %20V3b.pdf
Re: Oprava SER sekvence
Právě že PIPP díky tomu, že v hlavičce souboru nebyl počet snímků, si myslel, že je soubor prázdný. Ale již opraveno HEX editací souboru 
Jarous1 píše:Neuměl by třeba PIPP z toho vypreparovat alespoň jednotlivé snímky?