VIXEN Lanthanum versus CELESTRON Ultima
Lac napsal:
To michal.b Kde se sezene Tak LE 5 ED?
Lac.
No ja bych ho shanel asi pres kamarada v USA Ale oproti LV i Baader ortho je to docela draha sranda. Maji ho napr. tady.
To michal.b Kde se sezene Tak LE 5 ED?
Lac.
No ja bych ho shanel asi pres kamarada v USA Ale oproti LV i Baader ortho je to docela draha sranda. Maji ho napr. tady.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Jo,buytelescopes znam,tam by si nasinec vybral.Ale co Winnetou a Old Shatterhand dobojovali sve boje s padouchy vlastne ve statech zname nemam.
Lac
Ja nastesti jo, zrovna premyslim co mi ma privezt k Vanocum ;D
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Ahoj ,
mate nekdo Vixen 2" 30mm ,
chci si nechat vyrobyt na fotoredukce.com
redukci ale nevim jaky ma okular zavit , po vysroubovani gumove ocnice.Mam nikon 5700 mam tam zavit 58mm.
Muzete mi poradit
Dik Petr
mate nekdo Vixen 2" 30mm ,
chci si nechat vyrobyt na fotoredukce.com
redukci ale nevim jaky ma okular zavit , po vysroubovani gumove ocnice.Mam nikon 5700 mam tam zavit 58mm.
Muzete mi poradit
Dik Petr
nosim si hvezdarnu na zadech
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem naměřil M46x0,7 (nebo 0,75) jsou tam jen tři závity, takže to nedokážu rozhodout, ale z téhož důvodu to bude asi jedno, protože to tam našroubuješ tak jako tak.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
To bude 0.75. Je to tedy 2" "filtrovy" zavit. To by mohlo zjednodusit shaneni redukce, ten zavit ma vpredu kde jaky kus trubky.
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
2" filtrový závit je ale M48x0,75. ( i když u Vixenu může být vše jinak - na vstupu do 2" Flip Mirror je ještě jiný -větší závit). To stoupání bude asi O,75
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se kouknul raději ještě znovu. Na vstupu do Vixena je samozřejmě klasický filtrový závit M48x0.75, ale pod očnicí je opravdu M46 a přikláním se spíš ke stoupání 0.7mm.
Bohužel nemohu najít žádnou oficiální informaci. Redukce dělaná na dálku bez možnosti vyzkoušení tam nemusí jít kvůli tolerancím našroubovat. Možná by bylo lepší si nejdřív sehnat ten okulár, a pak řešit redukci.
Bohužel nemohu najít žádnou oficiální informaci. Redukce dělaná na dálku bez možnosti vyzkoušení tam nemusí jít kvůli tolerancím našroubovat. Možná by bylo lepší si nejdřív sehnat ten okulár, a pak řešit redukci.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
MilAN napsal: 2" filtrový závit je ale M48x0,75.Aj, porad si to pletu ( to uz je po nekolikate ) :-/. Omlouvam se, okulary od Vixenu tedy nejdou sroubovat na sebe Jinak to stoupani 0.75 je pro takhle velke zavity standard.
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
Jeste jedna otazka ohlednu okularu Vixen ,
jsou vsechny okulary LV parafokalni.
jsou vsechny okulary LV parafokalni.
nosim si hvezdarnu na zadech