http://www.faintfuzzies.com/Files/J0147 ... lgDw-qk_Nk
Zde je fotka z ASIAIR. Bohužel se mi to nepodařilo najít. Zkusí to někdo?

Nejde mi přiložit obrázek, protože bylo dosaženo maximální velikosti příloh.Chef píše: ...
Zde je fotka z ASIAIR. Bohužel se mi to nepodařilo najít. Zkusí to někdo?
...
Nepodlehal bych takovemu pesimismu. Na CN (tady https://www.cloudynights.com/topic/5854 ... ky-hounds/) to snadno videli jako difusni objekt (i kdyz bez rozliseni komponent) v 300vce dobsonu. Je to prispevek #14.nosuh píše:ja se na nej chystam fotograficky..vizualne je to podle me bez sance..
Ja jsem se prave chtel vymezit vuci predsudkum, ktere se zde dost casto objevuji. Prijde mi, ze onen koncept MHV vychazi ze snad dobre minenych rad zacinajicim pozorovatelum aby od dalekohledu necekali prilis a nebyli okamzite zklamani ze vesmir neni na prvni pohled tak barevny a zarivy jako na fotkach. Jenomze tato rada se ukaze devastujici ve chvili kdy ten pozorovatel zacne ziskavat zkusenosti a nauci se do dalekohledu trochu koukat. Jako by mu nekdo rikal: todle ma magnitudu uz moc slabou, jsi naivka kdyz to chces videt; DSO vyzaduji mala zvetseni; galaxie jsou jenom takove sede duchy bez detailu, atd. Nechci tady zabihat a byt OT, k tomu by bylo treba samostatne vlakno na ktere se necitim dost zkuseny zalozit.MilAN píše:Tak pokud v 127 mm uvidíš objekt 15.mag a slabší, tak proč ne, že ?
Hezka fotka, diky. Jsem jeste vice nabuzen.MilAN píše:S tím focením bych to neviděl až tak špatně. Je tu dost vhodných přístrojů a je to dost oblastí, kde bývá slušný seeing. U mě byl dnes dobrý průměr, jenže k tomu vítr, takže i v kopuli mi létal Mars o 1/2 průměru. A při focení mi RMS v RA vycházelo přes 1,1, když běžně je na úrovni do 0,6. A z 10" na 2750 mm to ve 250% vypadá nějak takhle : Rozlišit nějak výrazněji ty složky bude asi dost problém (kromě nejslabší složky D, která je přeci jen úhlově dále, ale nějakou strukturu v tom ovále by mohlo jít vytáhnout . Tohle je jen z 20 snímků po 120s, více to nemělo v těch podmínkách smysl pokračovat, takže jen takový test.