CG-5 + NW 254/1200 za 45000 SK?
OK, můj příspěvek je založen na vlastní zkušenosti, nikoliv na pocitech. Jsme hodně off topic, promiň Shodame.
Zdeněk F.
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Froggy napsal: Barová stolička je vyšší, takže při pozorování by mohla jít možná použít, vlastní zkušenost s ní nemám, ale i tak si myslím, že jsou polohy, kdy by bylo pohodlnější z barové stoličky sesednout, nekroutit se na ní a podívat se do okuláru například z pokleku na jednom koleně. Osobně si i myslím, že stabilita barové stoličky, která nebude pevně spojena se zemí, ale bude stát na trávě, prašné cestě nebo udusané hlíně (na těchto površích já osobně téměř vždy pozoruji) nebude při určitých polohách posazení valná. U mě byl hlavní požadavek, abych měl co největší a nejlevnější stabilní systém s GO-TO na prozatím vizuální pozorování, který bez větších problémů naskládám do krátké Fábie. Pokud to totiž vypadá na dobrou noc, sbalím dalekohled s veškerým příslušenstvím a vyjíždím za tmou a mohu ještě bez problémů vzít jednoho pozorovatele, ale barovou, nebo jinou stolička bych již do auta určitě nedal a ani bych se s ní upřímně řečeno tahat nechtěl. Nakonec chci jen upozornit, že každý používáme jiné „své„ osvědčené metody, a proto je nikomu nechci tímto brát. Každému vyhovovat něco jiného…
Už toho chlapy nechte Připadámi ten rozhovor mezi člověkem, který si koupil Mazdu a druhý, který koupil Octavii a to nikam nevede 8)
Už toho chlapy nechte Připadámi ten rozhovor mezi člověkem, který si koupil Mazdu a druhý, který koupil Octavii a to nikam nevede 8)
jen další důkaz, že není montáž a dalekohled ten, který by se líbil všem:) nakonec se alex musí stejně rozhodnout sám. vybrat z příspěvků pro něj to nej, nej a podle toho koupit.
nedoporučuji obchodování s DUKem
sussudio napsal: jen další důkaz, že není montáž a dalekohled ten, který by se líbil všem:) nakonec se alex musí stejně rozhodnout sám. vybrat z příspěvků pro něj to nej, nej a podle toho koupit.Keby len to, ale aj znášať všetky následky toho rozhodnutia 

Celestron NW 254/1200 na EQ-6 PRO, Canon EOS 400Dm, http://www.gymnz.sk/ameleg