Podíval jsem se pozorněji na obrázky a to kolo z odkazu je bohužel k jiné montáži (EQ3-2) a s EQ3 nepůjde použít i když je označené jako WormGearEQ3. Je to vidět na průměru trubky (pokud tedy fotografie na stránkách tavsco.hu je skutečná fotografie toho kola a není jen ilustrační).Alamrob píše:Ahoj, kolo je možné koupit tady:
https://tavcso.hu/en/product/WormGearEQ3
Záleží, jestli je ta cena (plus poštovné) asi 28 euro přijatelná. Posílají i do ČR.
EQ3-2 zničený šnekový převod
Re: EQ3-2 zničený šnekový převod
On je problém i v pojmenování tohoto topicu. Podle vzhledu jsem nebyl schopen tu montáž přirovnat k žádné z běžně nabízených v obchodě a neměl jsem jistotu, o jakou montáž se jedná. Za mystifikaci se omlouvám 

Sky Watcher 120/1000
Náhradní díly se dají sehnat v jakékoli dobré dílně s dobrým řemeslníkem, který to zvládne překopat. Problém je, že se nikomu do toho moc nechce, protože cena původní montáže je malá oproti investicím na předělávku. Mě stála montážička 500Kč, ale předělávka by byla, kdybych si to nepředělával sám, několikanásobná. Nakonec nosnost krku je nejslabším článkem montáže. A to jsem si ho nechal vyztužovat. R102/500 + foťák na tom chodí na výjezdech, ale pěkně.showman píše:To vypadá jako úplně ta stejná montáž co mám domaKde jste sehnal bronzové náhradní díly? To mě opravdu zajímá
https://media0.webgarden.cz/images/medi ... %C5%BE.JPG
Já si myslím, že se jedná o tu černou Astro 3 co přišla po té mé, šedivé. Bude novější, ale technicky horší.....showman píše:On je problém i v pojmenování tohoto topicu. Podle vzhledu jsem nebyl schopen tu montáž přirovnat k žádné z běžně nabízených v obchodě a neměl jsem jistotu, o jakou montáž se jedná. Za mystifikaci se omlouvám
Pošli mi pár snímků celé montáže do e-mailu, já to porovnám co mám doma v dílně v krabici. Původní převody se mi tam 100% válejí.

SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.