Na postupe naďalej pracujem.
MMS. Snažil som sa tie "flíčky" odstrániť rôznymi postupmi (a ver mi , že ich bolo dosť, teda tých postupov), ale výsledkom bola iba neprirodzenejšie vyzerajúca hmlovina (môj subjektívný názor). Dostala taký nejaký umelý , plastový nádych.
Je jasné , že na obrázku som šiel nadoraz,v snahe vydolovať maximum, čo sa dá za mojich podmienok. Nastavenie "vylezenia " hmloviny , je čisto v tvojej kompetencii a záleží iba na tvojom vkuse. I samotná veľkosť hviezd ,ich farebnosť . To všetko sa dá pri tejto metóde zregulovať Je fakt , že pri odstraňovaní hviezd inými metodami (Straton, Starnet z PIXI ) som mohol o podobnom výsledku iba snívať. Stoja za figu a dajú sa v podstate použiť iba ako orientačne a v prípade robustných hmlovín fotených cez Ha , kde je málo hviezd a sú pomerne slabé
Bolo až ohromujúce pozerať ako sa pri postupnom odstraňovaní hviezd Fabianovou metódou zrazu začali objavovať výsledné štruktúry hmlovín. Upozorňujem na extrémnu dôležitosť prípravy obrázku (množstvo dát, mimoriadne kvalitná kalibrácia obrázku , atd). Inak nie je zaručený výsledok
Palo
P.S. Poznáš ma , ja by som asi ťazko zverejnil snímok s ktorým by som nebol (v danom čase a s danými znalosťami ) spokojný.
Mimoriadne si vážim tvoj a MaG-ov názor ,samozrejme i daľších ľudí na AF, ktorí sa zatiaľ nevyjadrili (snáď sa ešte vyjadria )