Ila napsal:
Přečti si mé příspěvky v "Okuláry TS SWM", abys věděl jak to bylo. Jmenovat nikoho nebudu, abych neriskoval žalobu
Žalobu riskuješ, když si něco vymyslíš. Pokud sis tohle vymyslel tak ji riskuješ a pak nevím, proč o tom píšeš. Pokud si nechceš za svým příspěvkem stát, tak jej vymaž, protože nemá žádnou informační hodnotu.
Ila napsal:
....no asi takhle.
Jestliže Vás chci varovat, před podobnými nepříjemnostmi, které se mi staly, nemám lepší možnost jak to udělat.
Dodavatelů okulárů TS SWM u nás není taky zrovna padesát (schválně se podívej kdo z fyrem prodávající astrotechniku je nabízí), takže toho jediného při opravdovém zájmu každý odhalí. Opravdu nemám potřebu někoho jmenovat, přestože je to velmi špatný obchodník, jde přeci jen o dobrého člověka. Doufám, že se z té zkušenosti poučil a sám si dá napříště pozor.
No a vy si dávejte pozor, pokud nemáte možnost si kupované zboží prohlédnout na vlastní oči.
Jestliže můj příspěvek nemá žádnou informační hodnotu pro tebe, není ještě důvod ho likvidovat....
Neber si to zle, ale tomu vůbec nerozumím. Pokud jsi to objednal z Telescope service tak nevím, co je na tom tajného a pokud jsi to objednal přes někoho třetího, není potřeba kritizovat jeho, ale výrobce.
Jenom chci vyjádřit, že pokud napíšu "koupil jsem si dalekohled Newton 200/1000 a byl v hrozním stavu, ale dodavatele jmenovat nebudu ale začíná na A", jakou to má informační hodnotu? Pokud se bojíš, že Tě někdo bude žalovat, pak se zřejmě bojíš proto, že informace, kterou jsi napsal není zcela pravdivá. A nebo již žijeme ve státě, kde se za pravdu opět zavírají a odsuzují lidé???
-----------------------------
Dodatek :
Aha, teď už chápu od koho jsi to zřejmě koupil. Pan Reichman je dodavatel astro techniky a v tom případě by měl odpovídat on za kvalitu zboží. Já měl dojem, že to byl nějaký Tvůj kamarád. No alespoň vidíš, jak je těžké se dobrat na co si vlastně dát pozor.
Mimochodem dodavatelem TS je i p. Zahajský, který by rozhodně nic, co by nesplňovalo parametry nepustil.
Tyhle okuláry k nám vozí jediný člověk, který má současně výhradní zastoupení.
Při menší snaze to musí každý najít.
Já opravdu nevím, jestli ze mně chtěli udělat blbce přímo v Německu - v Pražské pobočce - nebo člověk u koho jsem to objednal (který je jinak velmi rozumný a slušný), takže mu nechci přímo nalepit cejch na jeho jméno - nejde vyloženě o strach ze žaloby.
Někde v tom řetězci je něco špatně, chybou byla absence kontroly na výstupu, a to vpodstatě ve všech třech složkách.
Takže označit přímého viníka nemohu ....
O výhradním zastoupení TS silně pochybuji, zastoupení věřím.
Každý prodejce musí odpovídat za to co prodává, bez ohledu na to, zda je ochotný a slušný. Odborník takovou věc prostě pustit nesmí, navíc mu prošla rukama vícekrát (reklamace).
MilAN napsal: Chtěl bych si dát pozor, ale nevím na koho.
Chci TS - a nevím u koho.
Tak si alespoň počtěte.Ach jo Milane, taky jsem to nechtěl tak rozmazávat jelikož jsem předpokládal, že většina průměrných uživatelů internetu je alespoň průměrně gramotná.
Když si zadáš termín "teleskp-service" do vyhledávače na českých stránkách, hned uvidíš na koho si máš dávat pozor a u koho můžeš ten "TS" chtít.
Také jsem se domníval, že firma, která inzeruje černění okrajů čoček pro zamezení reflexů a neprovede je, která dovolí svému zaměstnanci otisknout mastný prst na optiku a která provede vnitřní antireflexní úpravu ze zrcadlově lesklé černi, si opravdu zaslouží jistou opatrnost při výběru jejího sortimentu.
Ale abyste neměli nervy, tak to přebytečné povídání mažu...
Chtěl bych se zeptat jak dopadl ten BDP ortho . Jak se do něj kouká? Nebo ještě není? Řeším stejný problém. Díky
Tak jsem šel nakonec do Vixenu s delším ohniskem + Barlow. A protože se do něj opravdu pěkně dívá, tak přibude časem ještě jeden s krátkým ohniskem. Byla to dobrá volba.
Na vesmíru je nejúžasnější to, že jej můžeme pozorovat.
johnik napsal: Máte někdo 2" okulár od william optics?Vzhledem k zajímavé ceně zvažuji jeho pořízení.
Ahoj,
něco o nich najdeš tady http://www.cloudynights.com/documents/swan.pdf. Mám docela zálusk na ten 33mm, ale musím něco našetřit :'(
Kufierek: Opravdu nevim, ale na DsD jsem videl velice pekne (samovyrobce p. Zahajský ) - kufr vyplneny nekolika vrstvami nejtlustsi karimatky a vyrezane diry danych prumeru, prakticke a pekne.
Chtěl bych se zeptat jak dopadl ten BDP ortho . Jak se do něj kouká? Nebo ještě není? Řeším stejný problém. Díky
Dlouho jsem váhal jestli BDP ortho nebo Vixen. Před pár týdny jsem zkusil 12mm Vixen a je to opravdu kvalitní okulár. Tak jsem mu dnes pořídil 4mm bratříčka a tím zvítězilo pohodlí nad orthoskopickou konstrukcí okuláru .
lefi napsal: Tak už jsem byl skoro rozhodnut pro ortho a teď si mne zviklal ???.
Díval ses oběma? Jinak věřím že Vixen je parádní ale ..cokdyby ten ortho...
Ach Bože jestli vůbec někdy byls,
pohleď jaký problém způsobils....
Měl jsem v ruce 18mm BDP Ortho ale ty Vixeny jsem opravdu zvolil kvůli pohodlí. Ortho je oproti nim naprosto bez barevné vady. Já ji sice u 12mm a 4mm Vixenu vizuálně nevidím (u Měsíce) ale na některých fotkách Měsíce při použití 12mm okuláru se u jasných okrajů objevuje slabý namodralý tint - toť vše (tady musím uvést, že se na tom může podílet barevná vada objektivu digitálu, kterým ty fotky dělám a okulár na tom může mít minoritní podíl). Jinak obraz je u Vixenů velmi dobrý a jsem spokojený. Když se dívám 4mm na Mars, tak ho vykresluje ostře, kontrastně (ještě jsem se nedíval Naglerem a je to pohodlné.
Ahoj vsichni, taky uz nejakou dobu resim 5 mm okular. P.Zahajsky mi zapujcil (to je k nezaplaceni,diky) Vix LV 5 a Ortho genuine 5. Testoval jsem je minuly mesic tesne po konjunkci Marsu a Mesice na Marsu a dvojhvezdach.Dalekohled Meade SN6 zvetseni 150x na Losmandy G11.Podminky vyborne (na planety,ne DS).Porovnaval s Meopta Orto W 10mm 2xBW ATC,vyuzit se da jen stred pole.
LV 5:
naprosto uzasne pohodli pri koukani,zkresleni jsem zadne nepozoroval ani u okraje,vyjma zbarveni okraje Marsu,kdyz opoustel zor pole.
Or 5:
oko samozrejme na okularu,pole v porovnani s predchozim asi 1/3,protoze na okraj se tady z technickych duvodu dostava obtizne.
Kvalita obrazu Mars: Or5 dal ostrejsi kresbu nez LV5,ten lepsi nez Or10BW.Rozdily odhaduji 10-15%(nemlatte me,tak se mi to jevilo)
Castor: LV5 lepsi nez Or10BW(15%),difrakcni krouzky ostre ale nestale,slabe vlneni.
Or5 znatelne lepsi nez LV5(20-30%),difrakcni krouzky bez pohybu,pozadi proti LV5 nadherne ciste a tmave.
Co s tim?
U LV5 jsem zazil zvlastni pocit,kdyz montaz stala a Mars se sunul polem,az dojel k okraji a POSTUPNE mizel BEZ DEFORMACI.
V cistote zobrazeni a detailech ho vsak Or5 genuine predci.
Nevybral jsem.