Jupiter
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jupiter
Mix, tohle je na tu výšku super. Pokud jde o animaci, já jsem poslední se západem Venuše udělal takto: Snímky v TIF jsem převedl přes dávkový převod v programu Fast Stone Image Viewer na GIF a ty složil v MS GIF Animator, pokud si to pamatuji dobře, jiný postup mi tam dělal ty GIF artefakty. Případně bych jednotlivé snímky ručně převedl na GIF ve Photofiltre.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Milane to už je hodně slušný snímek. Obzvlášť při této výšce. Není tu vhodný smajlík takže "palec nahoru"..
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
-
MiX
Mag: Vyzkoušel jsem tvůj první způsob, ale kvalita je plus mínus stejná. Mezitím mi kolega napsal, že kvalita Gifu v důsledku podpory jen 256 barev nemůže být lepší. I tak díky.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Ano, už tvoje zdrojové snímky jsou horší kvality, všiml jsem si toho dodatečně a už ti nepsal, že tady to asi moc nepomůže. GIF má sice 256 barev, ale jde o to, že když to není moc plnobarevný snímek, tak to stačí. Viz. moje animace NLC ze včerejška. Můžeš porovnat s JPG nad ní. Prostě jde to líp, ale musí být už zdrojová data bez artefaktů. No a když to jinak nejde, udělám avi a použiju aspoň kodek H264.
Martin Gembec, Astronomické události
-
MiX
Snímek složený ze dvou videí z dnešního noci Newtonem MT 200/1000, ZWO ASI 224 MC, ZWO ADC:
Podmínky byly mírně nadprůměrné, po zhruba půlhodině snímání jsem neodolal, vyměnil kamerku za okulár a užil si přechod GRS vizuálně.
Podmínky byly mírně nadprůměrné, po zhruba půlhodině snímání jsem neodolal, vyměnil kamerku za okulár a užil si přechod GRS vizuálně.
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Naozaj dobre. Ja som skusal Jupiter a Saturn dnes o 2 h a nestalo to za nic, tak som isiel radsej spat. Som zvedavy co sem s tym MT este das.
Celestron C11, Takahashi Mewlon 210, Sky-Watcher ED120/900, Celestron CGEM, Celestron AVX, ZWO ASI 678MC.
Pěkný výsledek, je vidět, že to jde i v těch horších podmínkách....
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
-
MiX
Snímek složený ze dvou nejlepších videí z dnešní noci Newtonem MT 200/1000, ZWO ASI 224 MC, ZWO ADC:
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné! detaily výborné akorát už mi to přijde přeostřené. Ale když je účelem detail... tak je to asi jasné.
Lectorem iustus...
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
No, detail vie byť dosť subjektívny pojem. Viem, že teraz sú podmienky nepriaznivé, ale toto je proste mizéria (aj keď to porovnám so snímkami z Francúzka). To už sa fakt viac oplatí si prejanať ten metrák v Chile, ako to robil proky. Mňa toto tiež kedysi bavilo, ale ten seeing bol väčšinu roka mizerný a nepomohlo ani keď boli planéty vyššie. Dlhú dobu sledujem prácu planetárnikov ako Chris Go (Filipíny), či Anthony Wesley (Austrália) a takto vypadajú ich snímky za priemerného seeingu (áno v Austrálii to teraz majú super, ale aj keď tam bol Jupiter nízko, boli snímky lepšie, ako to najlepšie čo tu na AF bolo):

- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Mizérie, nemizérie, já vždycky říkám, líp bych to v současnosti možná nevyfotil. A nebo jo, ale o tom se můžeme jen domnívat jak a jestli vůbec.
A na 20 cm průměr je to super výsledek.
Mě to baví, fotit odsud, stejně fotím hlavně Měsíc a víš co? Pořád někdo bude lepší, nějaký dalekohled, nebo kamera taky. Já to dělám pro radost. Ne, pro soutěž, nebo porovnání
a jakýkoliv výsledek jednoduše potěší. To je jako kdybych musel do práce a nadával na to, že je zrovna celý den krásně, jak je to nespravedlivé. Pesimismus musí stranou.
Na naše podmínky nemáme špatné výsledky. A za mě, už asi jedině Pic du Midi jako sen osobně a pronájem na dálku mě netankuje. I tohle vše může být totiž subjektivní. Myslím, že nám chybí i hodně ve zpracování. A tam sleduji hlavně Peache a Kraikaampa. Podle mého, to mají zvládnuté nejlépe ze všech...
A další věc k subjektivnímu pohledu - zmenšete si ty obří koule (nevím kde se bere pořád ta schíza, že to co je velké je přeci pěkné) tak na 50 - 40% a zjistíme, že tak obrovský rozdíl to ve snímcích není jak by se mohlo zdát, jen jsou tam samozřejmě lepší podmínky a asi i (pozor!) otázka většího průměru.
A na 20 cm průměr je to super výsledek.
Mě to baví, fotit odsud, stejně fotím hlavně Měsíc a víš co? Pořád někdo bude lepší, nějaký dalekohled, nebo kamera taky. Já to dělám pro radost. Ne, pro soutěž, nebo porovnání
Na naše podmínky nemáme špatné výsledky. A za mě, už asi jedině Pic du Midi jako sen osobně a pronájem na dálku mě netankuje. I tohle vše může být totiž subjektivní. Myslím, že nám chybí i hodně ve zpracování. A tam sleduji hlavně Peache a Kraikaampa. Podle mého, to mají zvládnuté nejlépe ze všech...
A další věc k subjektivnímu pohledu - zmenšete si ty obří koule (nevím kde se bere pořád ta schíza, že to co je velké je přeci pěkné) tak na 50 - 40% a zjistíme, že tak obrovský rozdíl to ve snímcích není jak by se mohlo zdát, jen jsou tam samozřejmě lepší podmínky a asi i (pozor!) otázka většího průměru.
Lectorem iustus...