Fotky Měsíce
Re: Fotky Měsíce
Newton 200P Canon EOS 100D BY EOS, PIPP,AS3,PS 3X3000f
TS-Optics 125/975 SD APO, Newton 300/1700-domoUL, APM 70-90, Achromat 90/900, EQ5, Nikon Action 10x50, Fujiyamy 25mm, 18mm, 12,5mm, Nagler 16mm, 9mm, Panoptic 24mm, APM 24mm, APM 18mm, TV 2x
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Cztwerec a prečo by tam tá farba nutne musela byť? Takisto aj to otočenie. Takto má ten snímok väčší impakt. A vždy si ten obrázok vieš otočiť podľa potreby, keď ti vadí
. Ja som včera spravil niečo podobné (Snímok je odo mňa z FB):
.
.- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Barvu jsem nechal v nižší saturaci, přes tu vyšší oblačnost ten nažloutlý odstín není moc realistický. Takhle to vidím v dalekohledu je to hezčí než očimaCztwerec píše:Psion: a kde je barva? A proč je dělán snímek pro protinožce?
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, to jsem totiž přesně čekal, tak si ten snímek otoč
nemýlil jsem se... Logicky, můžeme argumentovat tím, že Měsíc takhle v dalekohledu otočený byl. Jenže orientace snímku má vliv na celkový dojem, třeba jako u tebe. Pokud ho dám krajem limbu nahoru, taky nikoho neurazím, když to byl záměr.
No tak to pak chápu Josefe, ale je jen škoda (alespoň pro mě) to trošku nezvednout v saturaci, když fotím barvu. Ale to je také pak jasné, že to musí být opět záměrem autora. Snímek je i tak pěkný. Pokud to mělo být takhle přirozeně proč ne. Jen jsem se ptal.
No tak to pak chápu Josefe, ale je jen škoda (alespoň pro mě) to trošku nezvednout v saturaci, když fotím barvu. Ale to je také pak jasné, že to musí být opět záměrem autora. Snímek je i tak pěkný. Pokud to mělo být takhle přirozeně proč ne. Jen jsem se ptal.
Lectorem iustus...
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
I kdybych to chtěl otáčet, tak to nejde, holt tady je to po dalším příspěvku zamknuté. Ale pravda jedním způsobem to upravit lze 
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Cztwerec a čo si čakal ako odpoveď na takú vetu?
Teda na tú pred editom. Riešilo sa to tu snáď 100x ... Stále sa tu bavíme o fotografii ako umeleckom prejave. Je to na autorovi fotografie, ako ju prezentuje ... Nejde tu o žiadne vedecké dáta, či grafy, ktoré musia spĺňať akési normy, aby boli interpretovateľné.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
No vždyť ano, pokud ji takhle prezentuji tak si za tím stojím ne? A nenutím sledujícího k tomu to otáčet, nebo upravovat barevně. A pokud ji mám obráceně oproti naší skutečnosti, nepůsobí to na mě prostě dobře. U tvé fotky mi to nevadí (díky mrakům a řezu je to takové logické, neřešíš detail, je to spíš náladovka) u Pepy ano, prostě to je o dojmu. Norma na to neexistuje. Čekal bych tam prostě Moře Krizí nahoře, ale jak říkám, pokud to byl záměr... Ale o nic nejde, prosím tě 
Lectorem iustus...
Nějak mně nepřijde, že když fotím astro skutečnost , že jsem umělec a vytvářím uměleckou fotografii. Občas tu je spíš vidět zmršená skutečnost, těžko presentovatelná jako umění, a vyplývající spíše z neumění i prostého řemesla.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
To mě přivádí asi na úplně tupou otázku, co to tedy vlastně Josef fotil? A co Roman? Astroskutečnost?
Lectorem iustus...
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Cztwerec: vidíš, sám si si odpovedal v tom predchádzajúcom príspevku
. On, keď to tak bolo postnuté, či mnou, alebo Psionom, tak za tým bol nejaký zámer. A samozrejme je to vec subjektívna a nie každému sa to môže pozdávať, hlavne ak dotyčný vie, ako je ten Mesiac natočený, keď ho pozoruje voľným okom.
Milane ja viem, že na fotkách supernov, či asteroidov sa veľa kreativity robiť nedá, ale ako som spomenul, nejde tu o žiadne vedecké dáta, ale o snímky ľudí, ktorý toto majú ako hobby, takže prezentácia snímku snáď môže byť prezentovaná podľa toho, ako autor uváži za vhodné
.
Milane ja viem, že na fotkách supernov, či asteroidov sa veľa kreativity robiť nedá, ale ako som spomenul, nejde tu o žiadne vedecké dáta, ale o snímky ľudí, ktorý toto majú ako hobby, takže prezentácia snímku snáď môže byť prezentovaná podľa toho, ako autor uváži za vhodné
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Je to težké prezentovat skutečnost, když na Zemi je na každém místě jiná. Když vyfotím Orion při východu nebo při západu, jaká je skutečná poloha mlhoviny? Já jsem jen prezentoval fotografii jak vylezla z kamery, líbilo se mi že kamera produkuje oproti nechlazeným sestrám s malým čipem velmi malý šum a slušná fotografie se dá poskládat tak z 20 fotek. Že se rozvine debata o tom, jaká je správná poloha a natočení Měsíce jsem asi nečekal.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Tak není to tak dlouho co mě tady kde kdo zjebal za to, že mám špatně natočený Saturn vzhledem k času který jsem fotil a já se jen, opřel o to, že je to jako z jižní polokoule a taková vlna nevole
A když fotím z Čech tak bych to čekal jinak. Ale důležité je že to fotíš jak chceš a na blbouny jako já se můžeš vykašlat.
S tím šumem bych nesouhlasil, já už dlouho neviděl lepší výstupy než z ASI 290 nebo 385, ale počítám, že by se to dalo změřit.
S tím šumem bych nesouhlasil, já už dlouho neviděl lepší výstupy než z ASI 290 nebo 385, ale počítám, že by se to dalo změřit.
Lectorem iustus...