MMys píše: Podle mne v okmažiku připojení USB (co máš pořád s RS-232

) je aktivní nějaká polovodičová struktura blízko ...
Díky Martine, tato věta mě nakopla k dalšímu ověřování dějů a změn.
Chtěl bych zvolat Heuréka, reflex už je pryč, ale pravá příčina ještě čeká na odhalení - "máme stopu".
DPS s DIGIC III jsem stejně pro jistotu prohřál v infra a horkovzduchu. Reflow nic nezkazilo a ani nic nespravilo (alespoň re-krystalizace).
Takže otázka, co se změní tak zásadně při použití ext. časovače a po připojení USB na DPS z hlediska teplot a kde?
Proměřil jsem tedy teploty v klidu a zaznamenával následně rozdíly změn teplot v různých místech během expozice z ext. časovače.
To samé pak po připojení USB a zde se ukázalo, že až během expozice - začnou hřát dva tranzistory a blízký SMD brouk (jeho funkci a datasheet jsem nenašel) v oblasti flex konektoru pro modul s konektory pro externí spoušť a Video out. Během dvaceti vteřin expozice, stoupla teplota o 10°C a pak pozvolna narůstala o dalších 5°C.
http://www.rajce.net/f1136906080
Opět platilo, že s externí spouští darky čisté a přes USB s reflexem.
Odpojil jsem tedy flex kabel z konektoru, spustil expozici po USB a ejhle, tranzistory se tentokrát nehřály a po dokončení expozice reflex nikde. Zakrytování zrcadlovky a série dlouhých expozic 5, 10, 15 min dopadla k naprosté spokojenosti.
Takže "momentálním" vyřešením je ponechání odpojené flex kšandy pro externí spoušť a video výstup (patrně souvisí s aktivací tranzistorů, USB, nezatížený výstup a "něco nekalého to pak dělá").
Na vytahování osciloskopu a měření signálů ještě dojde, až dořeším komunikaci čidel po RS-232, od kterých mě zrcadlovka odváděla a zdržovala.

Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a stále nevím nic - tudíž to vím správně.
Astrotrac TT320X + objektivy + Canon xxxx, vlastní montáž EQ v Astro-budce, INDI projekt, QHY-9, GSO 200/800