Turecko 2oo6 - setkani pod cernym Sluncem :-)

Pozvánky na star-party, zážitky, pozorování.
Odpovědět
algol
Věk: 45

Příspěvek od algol »

Chystate se nekdo do Turecka na zatmeni pristi rok?

Uz jsem to jednou zazil, musim to videt znova... :)
Pavuk_

Příspěvek od Pavuk_ »

algol napsal: Chystate se nekdo do Turecka na zatmeni pristi rok?

Uz jsem to jednou zazil, musim to videt znova... :)http://astroforum.persoholic.org/viewtopic.php?t=136
http://astroforum.persoholic.org/viewtopic.php?t=28
mdivis

Příspěvek od mdivis »

Ahoj, už jsem to psal v jiném vlákně (předem se omlovám, že se takto opakuju), ale snad si to takto přečte víc lidí:

Píšu na poslední chvíli, ale odřeklo mi několik zájemců, takže:

Pokud se mi podaří do konce tohoto týdne sehnat 5 lidí, mohli bysme jet do Antalye Fordem Transit v 8 lidech. Pokud nás nebude dohromady aspoň 7, Transit nebude a já si budu muset jít koupit proklatě drahou letenku :-((

Transit totiž patří řidiči, který podniká a potřebuje si s dostatečným předstihem naplánovat obchodní aktivity.

Takže pokud bude mít někdo zájem, bude velice vítán! (schopnost řídit Transit výhodou).

Teď už k podrobnostem:

Odjezd ze Znojma v sobotu 25. 3. (dle domluvy možno zajet do Brna, popř. např. do Blavy - to by se ještě vidělo; kdo dorazí dřív, může přespat u mě ve Znojmě) přes Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko - nocleh v Dubrovniku. Proč zrovna tudy? Prakticky až do Dubrovniku se dá dojet po dálnici, takže to bude rychlé. A ve Slovinsku se da natankovat plna nadrz o poznani levnejsi nafty.

Druhý (neděle) den přejezd z Dubrovniku přes Albánii (ale tu bychom možná radši objeli) a Makedonii do Řecka přes Soluň k tureckým hranicím - nocleh. Tímto způsobem se elegantně vyhneme Bulharsku.

Třetí den (pondělí) přívozem přes Dardanely a kolem pobřeží (Trója, Izmir) do Antalye. Neznáme Turecké cesty a hustotu benzinek, proto se tímto způsobem rádi vyhneme turecké vysočině.

Čtvrtý den (úterý) příjezd do Antalye, vyhledání levného ubytování, rozkoukání se ve městě - vytipování pozorovatelny, prohlídka památek (bude-li čas a nálada).

Pátý den (středa) - dopoledne sledování počasí, pohotovost k případnému přesunu za lepším počasím, kolem poledne pozorování, ještě odpoledne pak odjezd nazpátek. Předpokládaný návrat do Česka v sobotu. Cestou se můžeme stavit třeba v Tróji apod., dle domluvy na místě.

O trase je samozřejmě možné diskutovat.

Při obsazení 8 lidmi bude v Transitu velmi málo místa, malý dalekohled by se ale vešel - ideálně v nějaké dřevěné bedně, kterou by si dotyčný mohl hodit pod nohy.

Cenu celého výletu (nafta, dálniční známky, mýto, noclehy, přívoz atd.) odhadujeme (při 8 lidech) na 6 až 10 tisíc. S takovouto cestou nemáme žádné zkušenosti, přesněji si cenu tudíž odhadnout netroufám. Kdoví, co nás cetou potká, že? Ale nechci nijak strašit...

Ok, doufám, že se najdou včas zájemci a že to celé nebudeme muset "odpískat"!

Závěrem ještě kontakt na mě: Martin Diviš, divis_martin@centrum.cz, do práce divis@kreativa.cz, mobil 608 004 156 (Oskar), ICQ (spíše sporadicky) 61219835.
Odpovědět