doporucil udelat si ochranu proti zapraseni zrcadla . A ze turbo folie valela se mi asi 3 roky ve skrini - tak
ted jsem ji vyuzil. Timto "virtualne" venuji tuto domaci prace beda - ovi
Stalo to asi 4 dny prace , samozrejme z prestavkami na schnuti barvy atd atp ... Nejvetsim problemem
bylo poridit tlusty papir - ale ne lepenku . Tak sem to musel kruzit z kousku ze starych kalendari.
Nemam rad lepenku - tim myslim dva papiry a mezi nimi vlnovka. Je to slabe a tezce se tvaruje, protoze
se lomi na vlnach atp. K tomu chtel jsem mit to rozebiratelne, abych to pouzil taky na slunecni filtr.
Sice Slunce az prilis klidne, ale nebude tak vzdycky . Jeste nejaki "kufrik" na bezpecny transport.
Da se to jeste vylepsit , vnitrek vylepit sametovou dc-fix - a mozna si to udelam
je - bohuzel - leskla .
Mel jsem obavy, że turbofolie bude malo oddolna ne mechanicke poskozeni - ale neni tomu tak, da se z ni
pracovat, samozrejme opatrne. Vypada to skvele, dokonce v urcitych polohach neni vubec videt,
ze je turbofolie. Jakby ne, p. Zahajsky pise, ze ma 12 mikrometru tloustky .
Dnes vecer porovnam hvezdicky bez a z turbofolii.
No a zbylo mi jeste te turbofolii na 1 tubus 8 palcu ( dalsi kus si necham do zasoby). Kdyby nekdo mel zajem - muzu udelat . Pocitam, ze prace + materiał by to bylo kolem 1 tis.
Prozatim nemam ten pravy karton, vse jsem zahospodaril a nevim, kde by se dalo koupit . Papirnictvi ?
Tloustka nejradeji 1,5 mm , kruzil bych to a lepil na 3 mm. Lepidlo Herkules nebo tycinka. Sroubky,
matky a podlozky by se nasly, nebo prikoupim.
Ted fotky :