AZ motor cable for AZ GoTo

Otázky, rady, tipy, návody...
Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1737
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #1 od nosuh » 19. 08. 2019, 14:53

Ahoj, mam dotaz ohledne poskozeneho kabelu mezi AZ motory u dobsona. Muj kabel je sice funkcni, ale ma zlomenou buzirku u jednoho z koncu. Original kabel je dost tuhy a nedivim se, ze se prave v tomto miste zlomil. Hledam proto nejakou alternativu, idealne s krouceneho "telefonniho" kabelu. Ptal jsem se jiz v Supre a jako nahradni dil se neprodava. Hledal jsem i na neu, ale nasel jsem akorat tuhle stranku s alternativnimi kabely, ale tento tady rovnez neni.
https://www.firstlightoptics.com/astron ... ories.html
Proto dotaz - nevyrabel nekdo tady na AFku nejakou domaci alternativu a nepodelil se bud se schematem zapojeni, pripadne nebyl ochoten takovy kabel vyrobit?
Diky
_MG_2454.jpg
_MG_2454.jpg (414.18 KiB) Zobrazeno 1371 x
dob. SW 16" Flextube GoTo, dob. SW 10" Classic, SW Quattro 10" f4 mod, GSO 8" f4 mod, ASI 1600 Pro, ASI 071 Pro, AZ EQ6

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4313
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #2 od Bill » 19. 08. 2019, 15:18

nosuh píše:Proto dotaz - nevyrabel nekdo tady na AFku nejakou domaci alternativu a nepodelil se bud se schematem zapojeni, pripadne nebyl ochoten takovy kabel vyrobit?


Tak pokud není přerušený, tak snad zapojení nepotřebuješ? Můžeš si to změřit. A pokud nemáš čím, tak to poznáš podle barev...
M:736 750 113

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1737
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #3 od nosuh » 19. 08. 2019, 15:44

no jednak nemam cim merit a nemam ani kleste na datove kabely. Teoreticky mam nekoho, kdo by to byl schopnej zmerit, ale zkusenost s temadle kabelama nema zadnou ( a kleste taky ne)..
dob. SW 16" Flextube GoTo, dob. SW 10" Classic, SW Quattro 10" f4 mod, GSO 8" f4 mod, ASI 1600 Pro, ASI 071 Pro, AZ EQ6

Uživatelský avatar
palkog
Příspěvky: 383
Registrován: 11. 05. 2012, 14:11
Bydliště: Presov, SR
Věk: 27
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #4 od palkog » 19. 08. 2019, 16:28

Neviem, ake koncovky tam su. Ale na EQ-5 mi na pripojenie rucky k montazi funguje aj obycajny sietovy kabel (ako pre PC).

A nejake kable maju napr. tu: https://www.astroshop.eu/mountings-accessories/miscellaneous/15_55_80/m,Skywatcher
http://www.pavolg.6f.sk/
SW 200/1000 + EQ-5 Pro (GoTo)
SW ED 72/420
Canon EOS 600D + seťák 18-55 mm + Tamron 70-300 mm
Carl Zeiss Jena Pancolar 1.8/50mm; Takumar SMC 3.5/135mm; Samyang FishEye 3.5/8mm, Samyang 2.8/14mm
ZWO ASI224MC

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4313
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #5 od Bill » 19. 08. 2019, 18:26

nosuh píše:no jednak nemam cim merit a nemam ani kleste na datove kabely. Teoreticky mam nekoho, kdo by to byl schopnej zmerit, ale zkusenost s temadle kabelama nema zadnou ( a kleste taky ne)..

Tak to vyfot aspon tak, at jsou videt barvicky..
M:736 750 113

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1737
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #6 od nosuh » 19. 08. 2019, 18:43

jj, o vikendu nafotim a hodim to sem..nemam to aktualne u sebe.
dob. SW 16" Flextube GoTo, dob. SW 10" Classic, SW Quattro 10" f4 mod, GSO 8" f4 mod, ASI 1600 Pro, ASI 071 Pro, AZ EQ6

sergejan
Příspěvky: 1
Registrován: 24. 08. 2019, 22:21

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #7 od sergejan » 24. 08. 2019, 22:24

Dobrý den,
protože nevidím celý kabel, tak dávám jen odkaz a zbytek je na Vás.

https://www.google.cz/search?q=synscan+ ... =943&dpr=1

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1737
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #8 od nosuh » 25. 08. 2019, 20:55

to Sergejan - to by mohlo hodne pomoci
Ja to mezitím nafotil, tak svalne cheknu,jestli to sedi..
_MG_2628.jpg
_MG_2628.jpg (396.43 KiB) Zobrazeno 1206 x

_MG_2565.jpg
_MG_2565.jpg (371.76 KiB) Zobrazeno 1206 x

_MG_2563.jpg
_MG_2563.jpg (285.33 KiB) Zobrazeno 1199 x

kablik jsem prozatím "opravil" jen silikonem, prozatím je funkční.
dob. SW 16" Flextube GoTo, dob. SW 10" Classic, SW Quattro 10" f4 mod, GSO 8" f4 mod, ASI 1600 Pro, ASI 071 Pro, AZ EQ6

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4313
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #9 od Bill » 25. 08. 2019, 21:25

To vypadá, že to je 1:1 - můžeš použít normální síťový k počítači...
M:736 750 113

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1737
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #10 od nosuh » 25. 08. 2019, 21:42

jako ze fakt?
takze koupim normalni sitovej kabel a muzu ho pouzit a nehrozi, ze něco znicim :) ? A nemusi tam bejt to stineni, ci co to je, ta bambule na jednom konci?
_MG_2564.jpg
_MG_2564.jpg (353.77 KiB) Zobrazeno 1192 x
dob. SW 16" Flextube GoTo, dob. SW 10" Classic, SW Quattro 10" f4 mod, GSO 8" f4 mod, ASI 1600 Pro, ASI 071 Pro, AZ EQ6

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 1416
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #11 od hades » 25. 08. 2019, 21:54

William Optics FluoroStar 110, ASI294MC Pro, EQ-6 R, QHY 5-II M, RaspberryPi 4, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4313
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #12 od Bill » 25. 08. 2019, 22:01

nosuh píše:jako ze fakt?
takze koupim normalni sitovej kabel a muzu ho pouzit a nehrozi, ze něco znicim :) ?


Tak zkontroluj si to sám - oči jsou lepší než fotka. Vypadá to jako standardní zapojení T568B včetně barev:
Obrázek

nosuh píše: A nemusi tam bejt to stineni, ci co to je, ta bambule na jednom konci?

Bambule není nutná. Ale většinou je jenom nacvaknutá a půjde přehodit. Pokud by nešla - mám nějaké volné bambule doma.
M:736 750 113

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1737
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #13 od nosuh » 25. 08. 2019, 22:05

jj, poradi barev sedi, jestli teda ta poslední prava je hneda ( spis me prijde cerna) ale ještě to overim..
DIky
dob. SW 16" Flextube GoTo, dob. SW 10" Classic, SW Quattro 10" f4 mod, GSO 8" f4 mod, ASI 1600 Pro, ASI 071 Pro, AZ EQ6

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4313
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #14 od Bill » 25. 08. 2019, 22:08

nosuh píše:jj, poradi barev sedi, jestli teda ta poslední prava je hneda ( spis me prijde cerna) ale ještě to overim..

Na barvě nezáleží - důležité je, aby to bylo 1:1
M:736 750 113

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1737
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #15 od nosuh » 25. 08. 2019, 22:10

Ok, koupim tedy klasickej sitak a vyzkousim...
Diky vsem
dob. SW 16" Flextube GoTo, dob. SW 10" Classic, SW Quattro 10" f4 mod, GSO 8" f4 mod, ASI 1600 Pro, ASI 071 Pro, AZ EQ6


Zpět na “ATM aneb udělej si sám”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů