, leda bys sledoval pás totality (a to by musel sledovat, horší oblasti s lepšími) a tak můžeš mít z toho jen dojem, jak by to asi mohlo vypadat, nebo dojem něčeho mnohem lepšího. Ovšem ano, je mi jasné, že lepší podmínky mohou mít zásadní vliv na pozorování a to je určitě pravda. Působí to na mě trošku zmateně. Ale také každý má na pozorování jiné nároky... Takže se můžeme jen domnívat. Někomu by stačilo, to zatmění prostě jen zahlédnout a nebude řešit podmínky. Jedná se o významný astronomický úkaz a ten by dle mého převážil i ty mizerné podmínky. To je vše co jsem chtěl říct.
, leda bys sledoval pás totality (a to by musel sledovat, horší oblasti s lepšími) a tak můžeš mít z toho jen dojem, jak by to asi mohlo vypadat, nebo dojem něčeho mnohem lepšího. Ovšem ano, je mi jasné, že lepší podmínky mohou mít zásadní vliv na pozorování a to je určitě pravda. Působí to na mě trošku zmateně. Ale také každý má na pozorování jiné nároky... Takže se můžeme jen domnívat. Někomu by stačilo, to zatmění prostě jen zahlédnout a nebude řešit podmínky. Jedná se o významný astronomický úkaz a ten by dle mého převážil i ty mizerné podmínky. To je vše co jsem chtěl říct.Já jsem třeba v tom Maďarsku chytnul vynikající podmínky, před úplnou fází zapršelo a vzduch byl krásně propraný. Bohužel to jako v Chile určitě nebylo.