Na ose mi ve dne prijde velmi ostry, rozostreni je mi patrne tak od 80% smerem k okrajum. Ma prijemne AFOV cca 66°, coz je myslim nadprumer mezi binokulary.Kupoval jsem ho jak pro pouziti ve dne (proto ED skla) tak i v noci. Ostrost v noci je ppro mne pouzitelna, jen mi neproslo rukama mnoho dalekohledu, tak tu nechci delat zadne zavery. Soucasne si myslim ze drazsi binokulary zobrazi hvezdy uplne 'laser sharp'.
Ja tim pozoruji otevrene hvezdokupy, kde se mi libi ze vynikne ruzna barevnost hvezd a prostorovy efekt (treba na Chí a h), pak s tim hledam DSO kam pak namirim dobson. Pohled na mesic mi prijde velmi ostry, ale treba jupiter, myslim ze ostrost by mohla byt lepsi. Kdyz pouziju nejmensi rozliseni na dobsonu, tak okraje jupitera mi prijdou ostrejsi nez v tomhle binu. Ale jak rikam, nedovoluji si erudovane hodnotit.
Jinak je na bino 15x70 docela tezky - 2,5kg. Ale za to pusobi velmi masivne a pevne.
zde je recenzez allbinos:
https://www.allbinos.com/269-binoculars ... 70_ED.html
A jsem rad ze diky tomuhle vlaknu jsem zjistil ze tam jde nasroubovat 1,25 filtr do ocnice, to jsem nevedel

. Takze jdu shanet druhy UHC filtr.
J.