SkyFi

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Uživatelský avatar
dvader
Příspěvky: 2405
Registrován: 06. 04. 2007, 15:36
Bydliště: Praha 9
Věk: 53

SkyFi

Příspěvek #1 od dvader » 13. 04. 2012, 00:32

Ahoj všichni hračičkové,

před chvílí jsem úspěšně rozchodil ovládání Tlusté Berty přes SkyFi:
http://www.southernstars.com/products/skyfi/index.html

Sehnal jsem starší verzi, která ještě nemá USB, které stejně nepotřebuji... A není to verze přímo od Southern Stars - byla na ní přelepka "Omegon SkyFi" a pod přelepkou štítek "Orion StarSeeker". Nicméně je to stále totéž od Southern Stars...

Rozchodil jsem to zajednak z iPhone z programu SkySafari od téhož výrobce:
http://www.southernstars.com/products/skysafari/index.html

A zadruhé z WindowsXP z programu SkyMap Pro přes SW "HW VSP3" pro virtuální sériový port:
http://www.southernstars.com/products/skyfi/index.html
http://www.hw-group.com/products/hw_vsp/index_en.html

Takže já už jsem na plně Cimrmanovském:
"Zkuste to bez drátů, Marconi"  :D
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 GPS XLT), Lunt LS60TC, WO Megrez 72 APO, APM Herschel 1.25", okuláry Vixen LVW 42 mm, TV Radiany 8 a 5 mm, a Hyperiony 31, 13, 8 a 5 mm, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D

Uživatelský avatar
Chef
Příspěvky: 1277
Registrován: 29. 12. 2006, 03:01

SkyFi

Příspěvek #2 od Chef » 13. 04. 2012, 14:04

Tak to mi musíš předvést v Liticích ;)
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, AZ-EQ6, Dobson SW 12", SW MAK 180, iOptron Pro AZ goto, 10" DK R. F. Royce; Nagler 31; Nagler Zoom 6-3; TV Ethos: 21,13,8; TV Delite: 15,11,9; Paracorr, Powermate, ADC Omegon; ASI294MC; Baader 2" BBHS-Sitall

Uživatelský avatar
JIRKAZ
Příspěvky: 393
Registrován: 02. 10. 2009, 12:52

SkyFi

Příspěvek #3 od JIRKAZ » 26. 04. 2013, 19:57

Ahoj

neskousel to uz nekdo z vas?
pry by to mnelo jit,

video tady

http://www.youtube.com/watch?v=A1ETv3Fp-Sk



J.

Uživatelský avatar
zdenek
Příspěvky: 838
Registrován: 07. 02. 2003, 14:36

SkyFi

Příspěvek #4 od zdenek » 29. 04. 2013, 11:43

K rucce jde pridat jakykoliv RS232<>Bluetooth modul. Ja jej mam integrovany do rucky.

I ten nejlevnejsi (ja mam z eBay za 60,- Kc) funguje velmi hezky. Jedine co je treba ohlidat je, aby odpovidali napetove urovne (nektere jedou v TTL (5V), nektere produkuji signaly dle specifikace pro seriovy port).

SilverBlick
Příspěvky: 1
Registrován: 25. 03. 2019, 10:45

Re: SkyFi

Příspěvek #5 od SilverBlick » 25. 03. 2019, 10:47

Doporučuji použít https://www.virtual-serial-port.org/ k vytvoření virtuálních portů. Používám pouze její projekty. Věřím, že vám to pomůže.

albireo36
Příspěvky: 18
Registrován: 15. 04. 2017, 13:36

Re: SkyFi

Příspěvek #6 od albireo36 » 14. 04. 2019, 12:01

Ahoj, mám taky tlustou bertu jako ty. Pořídil jsem k ní WiFi modul (Celestron) a s aplikací SkyPortal od Celestronu funguje bezproblémově. Jen jedna věc mi trochu vadí, že pokud mám současně k dalekohledu připojenou ručku, nelze jejím prostřednictvím provádět jemné pohyby dalekohledu. Ručka přestane teagovat a hlásí chybu 17 event 16.
Dále jsem si stáhnul SkySafari Pro (ver.6) se kterou se mi nedaří dalekohled prostřednictvím WiFi spárovat a neustále hlásí chybu i když modul vidí.
poraďte co s tím.
Díky

Uživatelský avatar
billy
Příspěvky: 88
Registrován: 23. 09. 2014, 21:18
Bydliště: Ružomberok
Věk: 64

Re: SkyFi

Příspěvek #7 od billy » 14. 04. 2019, 13:47

Pozri si stránku https://support.simulationcurriculum.com/hc/en-us/articles/115015943188-Scope-Setup-Help. Píše sa tam aj o nastavení Celestronu so zabudovaným WiFi alebo s WiFi modulom. Viac poradiť neviem, ja používam SkyFi.
Niečo podobné sa mi stalo, ale chyba bola v zapojení kábla, keďže výrobca montáže v prílohe užívateľského manuálu uviedol nespávne poradie zapojenia vodičov. Po komunikácii s ním to napravil, vodiče som v konektore prehodil a problém bol vyriešený. Toto ale nebude tvoj prípad, keďže ti to funguje s originálnym SW.

milcha
Příspěvky: 22
Registrován: 31. 08. 2018, 09:59
Věk: 53

Re: SkyFi

Příspěvek #8 od milcha » 20. 05. 2019, 14:27

zdenek píše:K rucce jde pridat jakykoliv RS232<>Bluetooth modul. Ja jej mam integrovany do rucky.

I ten nejlevnejsi (ja mam z eBay za 60,- Kc) funguje velmi hezky. Jedine co je treba ohlidat je, aby odpovidali napetove urovne (nektere jedou v TTL (5V), nektere produkuji signaly dle specifikace pro seriovy port).


Vyzkoušeno na SW SynScan...
Obrázek
Skywatcher STARGATE-500P, ES 14/100°,ES24/82°,Baader Hyperion Aspheric 31/72°,Baader Hyperion 8/68°,ES 2" HR coma corrector, APM 20/100° APM 5/110°

Uživatelský avatar
Lisa
Příspěvky: 113
Registrován: 29. 06. 2016, 17:49
Bydliště: České Budějovice
Věk: 51

Re: SkyFi

Příspěvek #9 od Lisa » 20. 05. 2019, 20:50

albireo36 píše:Ahoj, mám taky tlustou bertu jako ty. Pořídil jsem k ní WiFi modul (Celestron) a s aplikací SkyPortal od Celestronu funguje bezproblémově. Jen jedna věc mi trochu vadí, že pokud mám současně k dalekohledu připojenou ručku, nelze jejím prostřednictvím provádět jemné pohyby dalekohledu. Ručka přestane teagovat a hlásí chybu 17 event 16.
Dále jsem si stáhnul SkySafari Pro (ver.6) se kterou se mi nedaří dalekohled prostřednictvím WiFi spárovat a neustále hlásí chybu i když modul vidí.
poraďte co s tím.
Díky

Ahoj. Zkušel si oba způsoby připojení? - tedy jak Direct Mode to Access Point Mode?
Třeba se to bude v odlišných modech připojení chovat jinak.
Pokud by si se rozhodl jít cestou bluetooth, tak mám doma jeden BT modul HC-05 v zásobě a mohl bych Ti ho na příští pozorování přinést.
Dobson SW GoTo FlexTube 12", OV BDS-NT, BT Remote, RedDot+hl.9x50.
Ok.: Hyperion, Lunt Eng., Vixen, TV Ethos,Nagler, ... - Filtry: UHC, OIII,... SX el.filtr.kolo

milcha
Příspěvky: 22
Registrován: 31. 08. 2018, 09:59
Věk: 53

Re: SkyFi

Příspěvek #10 od milcha » 21. 05. 2019, 11:46

albireo36
Pokud se připojíš přes aplikaci SynScan Pro, můžeš si vybrat Direct Mode, nebo Acces Point, nebo povolit oba. Pak záleží, jak se připojíš v nastavení WiFi.
Pokud přes domácí síť, pak ve Sky Safari nastav Auto-Detect SkyFi a Portnumber nastav na 11882.
Pokud se připojíš k AP - jméno je u mně SynScan_Wifi_6428, pak ve Sky Safari nezaškrtávej Auto-Detect a do IP Address dej 127.0.0.1 a portnumber 11882
Funguje mi obojí
Skywatcher STARGATE-500P, ES 14/100°,ES24/82°,Baader Hyperion Aspheric 31/72°,Baader Hyperion 8/68°,ES 2" HR coma corrector, APM 20/100° APM 5/110°


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti