hvězdárna

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
cernatereza
Příspěvky: 1
Registrován: 17. 03. 2019, 14:52

hvězdárna

#1

Příspěvek od cernatereza »

Zdravím!
Ráda bych se na vás obrátila s dotazem, jestli by se mezi vámi našel někdo, kdo by mi mohl poskytnout konzultaci/radu ohledně návrhu hvězdárny. Objekt hvězdárny jsem si vybrala jako téma své diplomové práce na fakultě architektury, a proto by mě velmi zajímali vaše zkušenosti z provozu hvězdárny, technické požadavky nebo jakákoliv rada, která by můj návrh mohla posunout.

Našel by se zde někdo takový?
Za každou reakci budu velmi ráda.

Hezký den! :)
Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4758
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: hvězdárna

#2

Příspěvek od Bill »

Dobrý den.

Před několika lety se dělala větší rekonstrukce hvězdárny v Jičíně - zkuste se poptat na info@hvezdarnajicin.cz
M:736 750 113
Uživatelský avatar
Homer
Příspěvky: 2845
Registrován: 23. 11. 2006, 23:09
Věk: 69

Re: hvězdárna

#3

Příspěvek od Homer »

Také zdravím,

což takhle si nejdřív ujasnit, jakou kategorii hvězdárny chcete použít pro svoji práci. Kategorii "Petřín", "ValMez", "Hradec Králové", "Kleť", "Jičín", "Vlašim", "Pardubice" nebo snad střešní typ na bytovém domě ala "Tábor" ( to je spíše žert ), či školní hvězdárnu, nebo docela něco jiného?
Má to být vědecké zařízení, zařízení smíšeného charakteru vědecko - populární, určené výhradně k popularizaci, nebo s nějakým širším přírodovědným zaměřením, kde astronomie bude jednou z oblastí činnosti ( viz doporučený Jičín )?
Když zařízení k popularizaci tak spíše pro dospělé či více školy?
No a když si všechno ujasníte, začnete vybírat z nabídky obdobných objektů u nás či za hranicemi, potom si sbalíte batůžek a vyrazíte na prohlídky, budete se ptát těch, kteří v objektech pracují, poptáte se s čím jsou spokojeni, co by změnili, na intenzitu využití, počty návštěvníků atd.atp. V archivech příslušných stavebních úřadů byste mohla nalézt původní dokumentace pro inspiraci.
Sesbíraná data si hezky utřídíte, hluboce se zamyslíte a začnete tvořit :-). Na AF bych já asi nezačínal - pokud tedy s prací teprve začínáte.
Odpovědět