SharpCap

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Uživatelský avatar
Psion
Příspěvky: 7919
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SharpCap

Příspěvek #16 od Psion » 09. 06. 2017, 18:34

Použitelný by mohl být i podobný překladač textů, pro usnadnění

https://www.svetandroida.cz/prekladac-g ... az-201507/
Celestron 200/1200, Meade LX-200ACF
Zerochromat 200/2450, TEC 140
Celestron CG-5 AT GT, Gemini G42
SkyWatcher ED80, Pentax 75 SDHF,
Takahashi FC-100DL, Solarview 50
EOS 40Da cooled, SBIG ST-4000XCM
SBIG ST-402ME, SBIG ST-2000XM

Uživatelský avatar
Tomáš Chaloupka
Příspěvky: 31
Registrován: 14. 12. 2014, 21:19
Bydliště: Neumarkt in der Oberpfalz
Věk: 38

Re: SharpCap

Příspěvek #17 od Tomáš Chaloupka » 02. 08. 2018, 20:28

Zdravím,
Jen tak jsem si zkusil tenhle jednoduchý prográmek a když jsem jej chtěl opustit, nenašel jsem kde bych zastavil probíhající snímkování které se opakuje jak si kdo nastaví. Já měl zrovna po 4 sekundách. Nenahrával jsem ani nefotil, tedy program běžel se zapnutpu kamerkou a jen se neustále obnovoval náhled. Tak jsem ve File najel na Exit a doufal že se to nějak samo ukončí. Ale ne, seklo se to, zamrznul PC a kamera se mnou již nemluví. Stalo se to někomu či jak se tedy zprávně z programu vyjede ?

Zřejmě na mě až tak jednoduchý není :D
TS PHOTOLINE APO 102/700 -Flat3, SW 70/500, TS N 150/1400, EQ6 Syntrek, RoboFocus RF3, CCD Kamera Starlight XPress SXV-H9, ASI 120MM, Atik Filtrkolo 5x1,25'' Astronomic L-RGB typ-2c, Baader H-alpha 7nm, Astrodon OIII 5nm, Point.okular Baader 12,5mm

Uživatelský avatar
Jackxl
Příspěvky: 248
Registrován: 08. 12. 2007, 20:18
Bydliště: Velké Meziříčí
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

Re: SharpCap

Příspěvek #18 od Jackxl » 12. 10. 2018, 06:35

Pavel68 píše:Ahoj mám dotaz,
mám pro začátek novou Bresser cameru http://www.dalekohledy.cz/webmagazine/p ... 4&idp=2563
s v doporučeném software jak pro PC tak pro android nejde větší rozměr fota i videa než 640x360 px a to má v návodu deklarováno 2560x 1440 px a videi HD i FHD


Sice už je to rok starý příspěvek, ale jen dodán, že autor si asi nepřečetl pozorně celý popis kamery v němž se jasně píše "Při přenosu pomocí USB kabelu a OS Windows je rozlišení obrazu 640 x 480 a u videa 320x240."
GSO200/800 na EQ6-R,hr coma, Canon 600d mod

Uživatelský avatar
juh
Příspěvky: 1080
Registrován: 29. 09. 2011, 12:44

Re: SharpCap

Příspěvek #19 od juh » 12. 10. 2018, 07:36

Tomáš Chaloupka píše:Zdravím,
Jen tak jsem si zkusil tenhle jednoduchý prográmek a když jsem jej chtěl opustit, nenašel jsem kde bych zastavil probíhající snímkování které se opakuje jak si kdo nastaví. ...

Stačí odpojiť kameru, teda v menu aplikácie. Odpája sa podobne, ako sa pripája.

Uživatelský avatar
Dansemacabre
Příspěvky: 1269
Registrován: 10. 04. 2015, 21:16

Re: SharpCap

Příspěvek #20 od Dansemacabre » 04. 12. 2018, 14:54

Poradí mi někdo s polar alignmentem? Postupuju přesně podle návodu - první snímek poblíž pólu, otočit montáž o 90°, druhý snímek, zarovnat na sebe kolečka a mělo by to být ok. Jenže když to pak zkusím pro sichr ještě zopakovat, tak ve třetím kroku jsem zase děsně mimo a musím znovu zarovnávat, při třetím pokusu zase... Neměl bych po prvním ustavení správně dostat znovu stejný výsledek? Reálně lepší výsledky mám s ustavením "od oka" než s tímhle :(
V manuálu sice píšou "you do not need to align your finderscope perfectly with your main scope or mount", ale pokud je hledáček mimo osu, tak přece otočením i ta polárka bude jinde! Myslím, že mi ěnco dost zásadního uniká, budu rád za vysvětlení.
WO FLT 110/770, EQ-6, ASI1600MM, QHY5-II
WO 73mm Zenithstar APO, SW AZ-GTi, 12" dobson

viator
Příspěvky: 214
Registrován: 25. 03. 2009, 08:53

Re: SharpCap

Příspěvek #21 od viator » 04. 12. 2018, 19:15

S Polar Align mám veľmi dobré skúsenosti, teda v zmysle výsledkov, ktoré ponúka. V tvojom prípade tipujem na nejaké vôle v pirpevnení hľadáčika/kamery, alebo pevnosti vlastného statívu pod montážou, prípadne v upevnení vlastnej montáže ku statívu. Mám obyčajnú CG-5, avšak na pevnom stĺpe a aj po opakovanom postupe v Polar Align mi tento ukazoval minimálne odchýlky od predchádzajúceho nastavenia. Tie pripisujem "dokonalému" uloženiu polárnej osi CG-5ky - konkrétne jej spodnému ložisku, ktoré je axiálne...

Mal by som asi spomenúť, že som používal hľadáčik 50/182 a ASI 120MM, kde som zameral pole v blízkosti polárky - tá bola takmer stále v poli...

Teda utilitka funguje výborne, príčinu tvojich výsledkov by som hľadal mimo software.
...astronómia vraj buduje pokoru a charakter. Neexistuje vraj žiadny lepší spôsob, ako ukázať smiešnosť ľudskej namyslenosti...

Uživatelský avatar
dora
Příspěvky: 124
Registrován: 30. 09. 2007, 18:54

Re: SharpCap

Příspěvek #22 od dora » 04. 12. 2018, 20:32

take jsem to pouzil na ustaveni eq6 na sloupu s vybornymi vysledky. montaz otacis rucne uvolnenim clutche? moc to neutahuj a pohybuj s tim jemne, aby sis neco nerozhodil.
SW ED-80, WO Fluorostar 110, WO Megrez 72, Canon EOS 450D,40D, ASI 1600MM Pro mono, tr. 10x50, Fornax LighTrack, SW EQ6, Sigma 50/1.4, Canon 300/4L, Sigma 150/2.8 DG APO, Samyang 14/2.8

Uživatelský avatar
Dansemacabre
Příspěvky: 1269
Registrován: 10. 04. 2015, 21:16

Re: SharpCap

Příspěvek #23 od Dansemacabre » 04. 12. 2018, 23:44

Je fakt, že jsem to zkoušel na Star Adventureru, ten se pohne o milimetr, jen se na něj špatně podívám :( Na EQ6 mi naštěstí stačí ustavení podle hledáčku a zbytek dotáhne pointace, ale ten zpropadený SA je potřeba ustavit fakt přesně. Tak díky za objasnění, budu ještě bojovat.
WO FLT 110/770, EQ-6, ASI1600MM, QHY5-II
WO 73mm Zenithstar APO, SW AZ-GTi, 12" dobson


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů