Jupiter
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jupiter 2018
Možná by se to potom mohlo dávat ale do astronomických nesmyslů - tady v reálných fotkách to asi nemá moc co dělat.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
MilAn: nie je tam nič nereálne, je to len otočené. Ak to niekomu vadí, kľudne si to môže otočiť
.
Je to zrcadlově otočené a ještě to běží pozpátku. Mě to nevadí, je to tvoje vizitka ignorance reálu. Jinak by to bylo hezké video úkazu.
Martine měl jsem podobné dilema, ale pak mi došlo, že když snímám vzdáleně není v tom prakticky žádný rozdíl oproti tomu, jako když mám dalekohled na balkóně. Snad jen v tom, že ten dalekohled není můj, což mě v tomto konkrétním případě dost mrzí..Cztwerec píše: Mě tohle focení na dálku nic neříká, mám z toho pocit, že to není moje. Tady si všechno nastavím, fyzicky osahám a fotím. Ikdyž vím, že jen to jen pocit a kdybych měl na terase vše robotické, tak je to vlastně to samé
Pro mě je to hlavně o zpracování, na kterém strávím mnohem víc času, než při snímaní.
Kdybych byl dostatečně bohatý, nechal bych si postavit někde na jihu robotickou hvězdárnu a klidně v noci spal..
Ale chápu, že to je subjektivní.
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
MilAn: to je len tvoj pohľad na vec. Ja môžem prezentovať svoje snímky tak, ako sa mne páčia a chápem, že nie každému týmto vyhoviem
. Keby nevieš, ako to malo byť správne, nič by ti nevadilo ani nepripadalo divné
.
proky: ako píšeš, je to vec názoru. Ja som tiež chvíľu fotil remotne cez veľké ďalekohľady v Austrálii, či v USA. Snímky z toho padali veľmi pekné a neporovnateľne kvalitnejšie, ako z mojej fotetichnky. Ale nejak sa už vytrácalo to kúzlo, kvôli ktorému som s fotením začal. To už potom bolo čisto len naháňaní "top quality image" a to my prišlo ako nezmysel. Vždy bude niekto s lepšou technikou, s lepšou oblohou, spracovaním atď ... Tak som sa vrátil k mojej možno úbohej technike, ale ten pôžitok a relax z fotenia a pozorovania oblohy je na nezaplatenie
.
proky: ako píšeš, je to vec názoru. Ja som tiež chvíľu fotil remotne cez veľké ďalekohľady v Austrálii, či v USA. Snímky z toho padali veľmi pekné a neporovnateľne kvalitnejšie, ako z mojej fotetichnky. Ale nejak sa už vytrácalo to kúzlo, kvôli ktorému som s fotením začal. To už potom bolo čisto len naháňaní "top quality image" a to my prišlo ako nezmysel. Vždy bude niekto s lepšou technikou, s lepšou oblohou, spracovaním atď ... Tak som sa vrátil k mojej možno úbohej technike, ale ten pôžitok a relax z fotenia a pozorovania oblohy je na nezaplatenie
On ti to napsal i někdo jiný v SZ, žes to po těch siláckých řečech dal tak, jak to je v reálu ?Roman (Rick) píše:MilAn: to je len tvoj pohľad na vec. Ja môžem prezentovať svoje snímky tak, ako sa mne páčia a chápem, že nie každému týmto vyhoviem. Keby nevieš, ako to malo byť správne, nič by ti nevadilo ani nepripadalo divné
.
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
MilAn: a stále musíš mať ku všetkému komentár? Asi som to nemal otáčať. Nie nik mi nepísal súkromnú správu. Spravil som to len a len pre teba, aby si bol spokojný a aby som tu nemusel riešiť malichernosti a čítať tie tvoje komentáre
.
Ja som veľmi spokojný s tým, že na 127mm achromát sú tam parádne detaily, ktoré konkurujú oveľa väčším priemerom ďalekohľadov a absolútne mi je jedno, ako to je otočené. Keby to otočenie nebola záležitosť 2 kliknutí, tak to nespravím
.
Ja som veľmi spokojný s tým, že na 127mm achromát sú tam parádne detaily, ktoré konkurujú oveľa väčším priemerom ďalekohľadov a absolútne mi je jedno, ako to je otočené. Keby to otočenie nebola záležitosť 2 kliknutí, tak to nespravím
Roman (Rick): Romane takhle by jsi tím 127mm ne-planetárním refrákem fotit neměl. To pak nemá cenu uvažovat nad 150mm planetárnějším refrákem, protože to už o moc lepší asi nebude
Prostě slušný detaily!
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
http://planety.g6.cz/
Myslím, že každý z takového snímku pozná, kam se to těleso otáčí. Nemusí být ani astronom. Tak když se ti o to otáčelo proti srsti, tak to vidí každý. Každý tuší, že kouř jde po větru, ne proti němuRoman (Rick) píše: Keby nevieš, ako to malo byť správne, nič by ti nevadilo ani nepripadalo divné.
.
- L@dis
- Věk: 47
- Kontaktovat uživatele:
Romane, detaily jsou parádní. Palec nahoru 
12" dobson s OnStep GoTo, SW 80/400mm,
okuláry Explore Scientific 68°/82°, 2” Baader Aspherical 36mm. 2” filtry UHC, OIII, CLS, RED.
Seestar S50
Binokuláry 8x32, 10x50.
SkySafari 7 PRO
Hvězdárna Benátky nad Jizerou
okuláry Explore Scientific 68°/82°, 2” Baader Aspherical 36mm. 2” filtry UHC, OIII, CLS, RED.
Seestar S50
Binokuláry 8x32, 10x50.
SkySafari 7 PRO
Hvězdárna Benátky nad Jizerou
-
Giftmacher
Včera ze začátku seeing vypadal nadějně (kolem jedenácté), pak se razantně zhoršil a už se to nezlepšilo.
C11, 3x Barlow, ASI 120MC

C11, 3x Barlow, ASI 120MC
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Ladis: vďaka
.
Jupiter zo včerajšej noci aj s mesiačikom vľavo dole. Achromát 127mm f6.5. Viac info na klik:

Jupiter zo včerajšej noci aj s mesiačikom vľavo dole. Achromát 127mm f6.5. Viac info na klik:

- Jackxl
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
Včerejší Jupiter, seeing velmi dobrý, ale honily se mraky.
Foceno s SW130/900 na EQ6-R s Nikonem D3100 afokálně.
Foceno s SW130/900 na EQ6-R s Nikonem D3100 afokálně.
- Přílohy
-
- DSC_2842_pipp_g5_ap21_conv.png (49.35 KiB) Zobrazeno 1244 x
GSO200/800 na EQ6-R,hr coma, Canon 600d mod
- ok1in
- Věk: 65
- Kontaktovat uživatele:
Taky jeden přidám - můj první pokus s Newtonem f3,5 a QHY5 v ohnisku. 1000 snímků, služeno v AutoStackertu, finálně upraveno v AstraImage...