. Keby nespomeniem ten problém a hneď pošlem tento upravený snímok nikto by si vôbec nič nevšimol. Ani náznakom
. Keby nespomeniem ten problém a hneď pošlem tento upravený snímok nikto by si vôbec nič nevšimol. Ani náznakom  .
. . Keby nespomeniem ten problém a hneď pošlem tento upravený snímok nikto by si vôbec nič nevšimol. Ani náznakom
. Keby nespomeniem ten problém a hneď pošlem tento upravený snímok nikto by si vôbec nič nevšimol. Ani náznakom  .
. . A ten nejaký mini gradient ja už proste nevnímam = neriešim. Pre mňa je tam hlavná tá ostrosť, ktorá ma trochu štve v jednom rohu, ale to bolo zrejme tým, že som nemal disk úlplne v strede (to Slnko sa mi tam vojde len tak tak). Časom bude možno lepší reduktor, ale zatiaľ mi to na občasnú prehliadku prázdneho Slnka úplne stačí
. A ten nejaký mini gradient ja už proste nevnímam = neriešim. Pre mňa je tam hlavná tá ostrosť, ktorá ma trochu štve v jednom rohu, ale to bolo zrejme tým, že som nemal disk úlplne v strede (to Slnko sa mi tam vojde len tak tak). Časom bude možno lepší reduktor, ale zatiaľ mi to na občasnú prehliadku prázdneho Slnka úplne stačí  .
. . Do ďalšieho skúšania sa budem púšťať až keď bude buď 152mm achromát, alebo 127mm triplet
. Do ďalšieho skúšania sa budem púšťať až keď bude buď 152mm achromát, alebo 127mm triplet  .
. , ako som už spomenul vyššie. Potreboval som lacné riešenie a toto mi momentálne vyhovuje, i keď to možno nie je podľa vašich predstáv
, ako som už spomenul vyššie. Potreboval som lacné riešenie a toto mi momentálne vyhovuje, i keď to možno nie je podľa vašich predstáv  . Mohol by som kúpiť poriadny korektor, alebo menší refraktor, ale to som nechcel. Ďakujem za vaše rady, ale čítať ešte viem, informácií je na tunajšom i zahraničných fórach, stránkach neúrekom a keď niečo potrebujem, tak si to zistím
. Mohol by som kúpiť poriadny korektor, alebo menší refraktor, ale to som nechcel. Ďakujem za vaše rady, ale čítať ešte viem, informácií je na tunajšom i zahraničných fórach, stránkach neúrekom a keď niečo potrebujem, tak si to zistím  .
. .
. Tak pod tohle se podepíšu - dělám to pro svou radost, s tou se rád podělím s každým, kdo má zájem. Ale profík nejsem a nikdy nebudu - protože mám i jiné zájmy, které mi taky dělají radost. Užívám si možného, protože v názvu hobby je i slůvko "amatér" - radioamatér, amatérský astronom, amatérský hudebník...Roman (Rick) píše:Nepotrebujem mať ...(dosaďte cokoliv co není nutně ppotřeba)... na to, aby som si mohol tento koníček užívať ...

Do určitého věku, pak u ti to začne být jednoCztwerec píše: Ale věřím, že každý se snaží dostat to nej co může z toho co má.
 ne každý je soutěživý typ.
 ne každý je soutěživý typ.Asi tak nejak. S vekem se meni i urcite priority.Psion píše: Do určitého věku, pak u ti to začne být jednone každý je soutěživý typ.