Cztwerec: áno, niekedy dokonca aj ja dám prednosť čiernobielemu snímku oproti farebnému. Hlavne pri fotení krajinky (najmä v IR), kde viac vynikne "hľlbka", prípadne pri street fotografii, kde potom viac vynikna "atmosféra", či "nálada" snímku (LKamarad by to vedel vysvetliť oveľa fundovanejšie

). Platí to aj pri astronomických snímkoch = napr. pri snímkoch v H alfe som tiež ponechával B&W verziu, aj preto, lebo tam vždy bolo podstatne viac detailov oproti nejakej HaRGB, či dokonca aj HST/HSO verzii.
Čiernobiela má aj pre mňa poväčšinou niečo do seba, ale už sa s tým prosím zmierte, že je to môj snímok a môžem si ho upraviť, ako sa mne páči, nehľadiac na to, či sa vám viac páči (alebo dáva viac zmysel) čiernobiela verzia, alebo nie. V zahraničí nemajú problém s kolorovanými snímkami a nemyslím si, že ani tu by okolo toho malo byť toľko diskusie (veď aj H alfu Slnka taktiež kolorujem do falošných farieb a tam je to v poriadku). Tak prosím rešpektujte moju voľbu. Veď ja občas aj tú čiernobielu verziu pošlem

.