Díky
Já nerozumím dotazu. Ty máš ED dalekohled 80/480 a chceš zkoušet fotit objektivem? Navíc ultrazoomem? Proč? Kup si raději rovnač k tomu dalekohledu. Nebo má nějaký problém?Pagi píše:Zdravím po letechFotí prosím někdo s touto technikou? Foťák by měl být dle recenzí cajk, hlavně ten objektiv mě zajímá. Jde dobře zaostřovat? Popř. nějaké bonusové info?
Díky
Prodával jsem teď WO dalekohled, zrcadlovku D400 a ještě i Lumix FZ200 (stále k mání). Astrofocení jsem se za poslední dva roky dostal tuším 1-2x.Bill píše:Já nerozumím dotazu. Ty máš ED dalekohled 80/480 a chceš zkoušet fotit objektivem? Navíc ultrazoomem? Proč?....
Franto díky moc za tak obsáhnlé info! Škoda, že na ten 18-135mm nenasadím CLS clip, ale asi ho i tak koupím. To hodně rychlé ostření tedy platí i pro focení, ano? Určitě využiju. Funkci crop faktoru tedy chápu tak, že mi vyřízne pole, výsledek na fotce je, jako bych nefotil s ohniskem 200mm ale 320mm. Znamená to u ustavené montáže, že zkrátka vydrží sledovat otáčení oblohy kratší dobu, jako bych měl skutečně ohnisko 320mm? (samozřejmě srandy jako pointace jdou mimo mě).Franta62 píše:Pokud se bavíme o novém objektivu....
Pagi píše:Přesto jsem nový Canon 77D vybral právě díky doporučení pro astrofoto,
Nevím, co přesně má 77D za senzor, ale pochybuju, že to bude o tolik lepší, než 80D, což je jejich nejlepší APS-C, co jsem našel v databázi (vychází i líp než 7Dčka). Oproti 400D je to samozřejmě nebe a dudy, ale oproti stejně drahé fullframe A7 též:Franta62 píše:platí, že pro 400D jsi mohl z hlediska šumu efektivně využít tak ISO 800 - 1600. U 77D bych se nebál použít i ISO 6400 (umí totiž hardwarově až ISO 25600), takže úroveň šumu při 6400 by měla být srovnatelná s šumem při ISO 1600 u 400D. Softwarový rozšířený mód nepoužívej vůbec.