S tím zvukem máš Pavle problém především v momentě kdy běží raketové motory. Dělá to dosti hluboký bassový zvuk, který pak přehluší tvůj hlas.
Zatím jsem koukal na video se startem XR5 a hned bych přidal pár připomínek jestli nevadí.
Já například vůbec nepoužívám CENTER OF GRAVITY ani ELEVATOR TRIM. Hned vlevo od ELEVATOR TRIM je tlačítko ATTITUDE HOLD což je autopilot kdy šipkami na numerické klávesnici mohu přidávat a ubírat hodnotu úhlu klopení a klonění a tím ovládat celý vzlet na orbitu už od samotného vzletu z dráhy.
Taky mi připadá, že spouštět scram motory až při Mach 5 je plýtvání palivem. Mám vyzkoušeno, že ve výšce 20km a při rychlosti Mach 3.6 už mají scram motory natolik velký tah, že už dokáží udělit XR5 zrychlení, byť zpočátku nepatrné. Takže v takové fázi vypnu raketové motory a už využívám jen motory scram. S nimi pak postupně vystoupám do výšky kolem 53km a tu udržuji dokut rychlost nedosáhne Mach 18.5 při dynamickém tlaku kolem 10kPa a v ten moment klopím na úhel asi 18° kde sice za cenu určité ztráty horizontální rychlosti, ale pořád za chodu scram motorů, "vyženu" apogeum až na nějakých 160km. Ve výšce nad 70 km a při více jak Mach 20 už scram motory stejně nefungují a tak udělám to, že vypustím z raketoplánu zbývající palivo pro scram motory abych byl lehčí. Nakonec až po dosažení apogea zapálím raketové motory a snažím se apogeum zvednout na orbitální výšku, asi 250km, což je ale na druhé straně planety. No a pak klasika, když se do toho apogea zase dostanu, tak už stačí dráhu zakulatit na hodnotě 250km nad zemí.
Těch způsobů jak na orbit je asi více, ale já jsem zkoušel různé extrémy a nakonec používám výše zmíněný postup.
Dnes kouknu na další video.
Ahoj Honza
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC