Chce se mi spát
Chce se mi spát
Mám možná dětinskej dotaz, ale přesto. Mám vypozorovaný, že veřejný osvětlení v okolí mojeho bydliště zhasíná v 23.00. . Jenže já v tý době jsem většinou ve stavu podobným hypnóze. A teď tedy-máte nějaký návod na to zůstat bdělý-drogy předem vylučuji vzhledem ke značnému zkreslení seriózního pozorování(i když THC prý pozitivně ovlivňuje zrakové schopnosti)? Pijete kafe? Chodíte do práce? Je to otázka badatelské vůle .................?
Chce se mi spát
No já si dám nějaký ten energeťák (semtex apod.) a je to hned lepší, nejhorší je si jít lehnout, a že pak vstanu… to pak nevstanu nikdy.. leda až ráno. Takže, nejlepší je to překonat a počkat na dobu pozorování (aspoň u mě).
Chce se mi spát
Kdyz si vzpomenu na prvni zapisek z detskeho astronomickeho krouzku, vybavuje se mi: "V noci se daji pozorovat hvezdy, ve dne slunecni skvrny, pres den se fyzicky nepremahame, abychom nebyli v noci unaveni" ... ::)
Takze take jedna z rad, jinak to resim celkem neoriginalne, kavou. I kdyz znam lidi, ktere kafe uplne uspi (doporucuje se nesladit). Uplne nejkritictejsi byly noci travene na upicke expedici ve skupine pozorujici z lehatek meteory. Tam sem zakusil hodne...
Takze take jedna z rad, jinak to resim celkem neoriginalne, kavou. I kdyz znam lidi, ktere kafe uplne uspi (doporucuje se nesladit). Uplne nejkritictejsi byly noci travene na upicke expedici ve skupine pozorujici z lehatek meteory. Tam sem zakusil hodne...
Pozoruju z Oderských vrchů. N 200/1000, R 70/700, CEL 12x70.