Díky za pochvaly a rady.... Jas a převrácení jsem opravil. S těmy přechody mám problém, pokud mi vyšli snímky v rozdílné světlosti, dorovnával jsem jas ručně přes vrstvy. Přechody udělat zatím neumím. Jinak nenapadlo mě snímat v mono režimu, příště to v něm zkusím. Kdybych věděl, ře se mi to povede takhle poskládat, tak bych snímaní věnoval více času.
Dobycz1: pořád máš v tom snímku Měsíce rezervy ve zpracování.
Zkus to zesvětlit až na hranici, kde to nejsvětlejší místo už bude na hraně saturace. Zkus taky nastavit šedý bod, nebo vyvážení bílé. Takle je Měsíc trochu do zelena.
A jak si skládal tu mozaiku?
Já na to použil program Autostitch, je celkem jednoduchý a umí i to prolnutí mezi snímky.
Alexis, zrovna u skoro úplňku bych se za detaily nehonil. Když už máme ty barevné kamery, tak by bylo lepší ten Měsíc nafotit taky barevně, vždyť je barevný dost.
A udělat dobře mozaiku úplňku se saturovanými barvamy je teprve výzva. ;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Chlapi máte krásne snímky kde sa ja na ne hrabem ;D ja by som sa chcel ukázať moje afokálne pokusy cezmôj dobson . Poprípade by som uvítal rady ako zlepšiť technikualebo pod. http://www.astro-web.sk/index.php?page=archiv&id=134
My web page http://www.astro-web.sk
FB: Astro-web
Newton 256/1170
Newton 150/750PDS +EQM35proGoto
Lunt 50/350 H-alfa
Refraktor 70/700
Newton 76/300,trieder 8x21 a 10x50
OMEGON Minitrack LX2
Stavba Newtona 125/1250,
Canon EOS 550 D a 450mod ASI120mc-s
Dnes navečer jsem se pustil opět po dlouhé době ke snímání měsíce. Doufal jsem v kompletní mozaiku. Bohužel se opět nezadařilo. Přihnala se mlha rychlostí rozjetého vlaku a bylo po parádě. Seeing byl slabší tak jsem zkusil pro jeho eliminaci zkrátit expozici binningem.
proky: Moc pěkná práce. Škoda, že ti nevyšel celý.
Během přípravy na ranní Jupiter, který se nakonec díky mlze nekonal, jsem zkusil také Měsíc. S větším rozlišením ASI kamery to jde lépe. Na klik větší.