Fotky Měsíce
- Honza Ebr (honza42)
Fotky Měsíce
Ale Martine, co je divnýho na tom jasu o 30%? vyšším? Ta věta prostě naprosto zřejmě má na mysli celkovou jasnost a ta samozřejmě vyšší je, když je ten Měsíc větší.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Fotky Měsíce
Ten Měsíc je stejně velký, jen jsme blíže.Když budu fotit barák z 1/2 vzdlenosti, výsledkem bude stejný jeho jas jako když ho fotím z 2 násobné vzdálenosti. Plošně to musí být stejné , a to je případ té fotky. Jaké z toho Měsíce vznikne osvětlení zemského povrchu, to je již něco jiného.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Fotky Měsíce
Dnešní východ Měsíce byl parádní. Vrstvy atmosféry pěkně ohýbaly světlo přicházející z Měsíce, až byl občas vidět zelený záblesk. 
více na klik
více na klik
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Zrovna včera jsme se kochali s kolegou z práce nad tvými snímky. Tyhle náladovky, na to máš opravdu cit...
A další pěkný snímek jsi přidal. Opravdu krásné.
A další pěkný snímek jsi přidal. Opravdu krásné.
Lectorem iustus...
Fotky Měsíce
Trochu som vahal, ci to dat sem alebo medzi fotky lietadiel... ;)
Animacia (pozor, 6MB)
http://members.chello.sk/ivan.majchrovic/lietadlo.avi
Animacia (pozor, 6MB)
http://members.chello.sk/ivan.majchrovic/lietadlo.avi
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
Fotky Měsíce
Zdravím fotiče vespolek.. Né že bych se chtěl státi fotičem vesmíru, ale když už se mi doma sešlo pár dalekohledů a nedávno přibyla zrcadlovka, nedalo mi to a musel jsem zkusit, jestli se budou aspoň trochu kamarádit.
Kromě afokálního focení kterého jsem si užil už s kompaktem mi jako zajímavá možnost připadlo připojit zrcadlovku do primárního ohniska refraktoru. Mám achromat 90/1000 (f/11) a nebyl jsem schopen najít prakticky žádné fotky focené takovouhle jednoduchou optikou, což dále zvětšilo můj zájem o test.. inu zaměřil jsem zkušebně na měsíc:
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 878840.jpg
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 879125.jpg
Výsledky posuďte sami, mě to poměrně příjemně překvapilo a určitě aspoň Slunko s tím ještě zkusím
Kromě afokálního focení kterého jsem si užil už s kompaktem mi jako zajímavá možnost připadlo připojit zrcadlovku do primárního ohniska refraktoru. Mám achromat 90/1000 (f/11) a nebyl jsem schopen najít prakticky žádné fotky focené takovouhle jednoduchou optikou, což dále zvětšilo můj zájem o test.. inu zaměřil jsem zkušebně na měsíc:
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 878840.jpg
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 879125.jpg
Výsledky posuďte sami, mě to poměrně příjemně překvapilo a určitě aspoň Slunko s tím ještě zkusím
SW MAK 180/2700 na NEQ-5, SW ED80/600, FirstScope 76/300, Binokulár TS 20x80 UHC, Triedr BPC 8x30
Fotky Měsíce
... Mám achromat 90/1000 (f/11) a nebyl jsem schopen najít prakticky žádné fotky focené takovouhle jednoduchou optikou, což dále zvětšilo můj zájem o test..
Zrovna předevčírem (den před úplňkem) jsem cvaknul Měsíc Canonem 400D v ohnisku Lidlskopu (refraktor 70/700), byla dost mlha a seeing celkově na prd, ale není to úplně tak špatný jak by se dalo čekat
Clona 11, přepočtená ohnisková vzdálenost 1120mm, čas 1/320, ISO 400
Zrovna předevčírem (den před úplňkem) jsem cvaknul Měsíc Canonem 400D v ohnisku Lidlskopu (refraktor 70/700), byla dost mlha a seeing celkově na prd, ale není to úplně tak špatný jak by se dalo čekat
Clona 11, přepočtená ohnisková vzdálenost 1120mm, čas 1/320, ISO 400
Fotky Měsíce
Tak po měsíci se situace opakuje. Tentokrát jsem vyzkoušel refraktor v kombinaci s IR filtrem. 
více na klik
více na klik
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Krásny snímok. Vždy som chcel takéto niečo odfotiť poriadne, ale Nitra je jedna placka
. Dúfam, že tu pribudne viac takýchto 
Fotky Měsíce
No nevím.
V tomhle inverzním oparu je Měsíc při východu ve vizuálu poměrně slabý. Vrsvama vlhkého vzduchu lépe porchází červené a ještě lépe infračervené vlnové délky.
Když to srovnám s dubnovým vizuálním snímkem, kde je vyšší světelnost, vyšší ISO a o dost delší expozice, tak IR filtr vychází lépe.
Ten seeing byl i vdůsledku toho, že jsem byl na balkonu paneláku a fotil přímo přez asi 1km vzdálený střed našeho města, kde je plno baráků a komínů a td. :-/
V tomhle inverzním oparu je Měsíc při východu ve vizuálu poměrně slabý. Vrsvama vlhkého vzduchu lépe porchází červené a ještě lépe infračervené vlnové délky.
Když to srovnám s dubnovým vizuálním snímkem, kde je vyšší světelnost, vyšší ISO a o dost delší expozice, tak IR filtr vychází lépe.
Ten seeing byl i vdůsledku toho, že jsem byl na balkonu paneláku a fotil přímo přez asi 1km vzdálený střed našeho města, kde je plno baráků a komínů a td. :-/
- Miloš Hroch
Fotky Měsíce
Trochu přispěju do tohoto hypertrofovaného vlákna. Fotografie Měsíce vycházejícího za hradem na Kunětické hoře nedaleko Pardubic. Pořízení snímku nestojí za zmínku ve srovnání s výpočtem času, souřadnic a správné vzdálenosti od hradu :P. Chtěl jsem to fotit ještě jednou s trochou slunečního světla, aby to nebylo tak utopené ve tmě, ale počasí rozhodlo jinak.