Říká se že astronom ví, co na té obloze vidí. Mám docela pocit, že to vždy vím, nebo na to aspoň přijdu. Ale co splnilo definici "neidentifikovaný létající objekt" tedy UFO - to je následující věc.
Bylo to v roce 1996. Nevím přesně den, ale podle komety Hyakutake mám dojem, že to bylo 25. a 27. 3. 1996
Pozoroval jsem kometu a přitom jsem náhle zaregistroval objekt mlhavého oválného tvaru. Jeho rozměr zhruba odpovídal skutečné galaxii v Andromedě (2 stupně) a taky podobně vypadal. Tedy mlhavý ovál slábnoucí mírně u okraje. Jeho pohyb trval asi 1 minutu ve směru sever-jih. Přesněji asi azimut 355 - 175.
Nechal jsem tomu volný průběh - ale..
O dva dny později jsem opět pozoroval (obě pozorvání proběhla z vikýře domu na náměstí v České Lípě). Těleso téhož vzhledu, ale dvojnásobného rozměru se objevilo vlevo od věže radnice, azimut asi 70. Poměrně rychle- asi za půl minuty - přeletělo nade mnou a zmizelo na JZ. Tenkrát mě napadlo jediné - jestliže bylo asi 2x větší a letělo asi 2x rychleji pak mohlo být asi 2x blíž než prvně.
Tak. To je moje příhoda. UFO je pro mě z hlediska autorů různých knih fantazie. Respektive jestli znáte ty fotky UFO apod. dáte mi za pravdu, že to leckdo vyfotí taky. Ale to co jsem viděl v devadesátém šestém to je pro mě UFO jak dělo
Jestli máte nějaké nápady tak prosím. Berte to tak, že jsem to opravdu viděl, ale nevím co to bylo.