Okuláry, zrcátko, hledáček, trojnožka
Okuláry, zrcátko, hledáček, trojnožka
Nabízím tyto položky:
1. Hledáček 9x50 přímý včetně úchytu, 750,-
2. Setový okulár Super plössl 25mm, 250,-
3. Setový okulár Super plössl 10mm bez gumové očnice, 200,-
4. Setové zenitové zrcátko 90° 2" doplněné zvlášť koupenou redukcí 1,25"/2" s filtrovým závitem a přítlakem přes pero, 1100,-
5. Starší trojnožka z vojenského zaměřovače, lehká, z duralových trubek průměru 15mm, výška 90 až 160cm, 750,-
Vše kromě trojnožky je minimálně používané, optické plochy ok, na zenitovém zrcátku lehké stopy od upínacího šroubu.
V případě zájmu můžu poslat detailní fotky. Upřednostním zájemce o více položek.
Ceny jsou bez pošty, vše je k vidění v Plzni.
1. Hledáček 9x50 přímý včetně úchytu, 750,-
2. Setový okulár Super plössl 25mm, 250,-
3. Setový okulár Super plössl 10mm bez gumové očnice, 200,-
4. Setové zenitové zrcátko 90° 2" doplněné zvlášť koupenou redukcí 1,25"/2" s filtrovým závitem a přítlakem přes pero, 1100,-
5. Starší trojnožka z vojenského zaměřovače, lehká, z duralových trubek průměru 15mm, výška 90 až 160cm, 750,-
Vše kromě trojnožky je minimálně používané, optické plochy ok, na zenitovém zrcátku lehké stopy od upínacího šroubu.
V případě zájmu můžu poslat detailní fotky. Upřednostním zájemce o více položek.
Ceny jsou bez pošty, vše je k vidění v Plzni.
Re: Okuláry, zrcátko, hledáček, trojnožka
SZ hledáček
Explore Scientific 12" UltraLight Dobson, Celestron ED80, iOptron CEM40, Classic Cassegrain 8"
Zdravím vzal bych si okulár 25 mm , stavil bych se osobně
SZ zrcátko
poslal jsem sz na trojnozku
dob. SW 16" GoTo, N 254/1000 mod
SZ an položku č.3
Položky 1 a 2 jsou odeslány novým majitelům.
Ještě mohu nabídnout okulár SUPER 10mm, prakticky nový nepoužitý za 200Kč včetně poštovného. Nejedná se o plössl, ale reversed kellner fungující dobře na dalekohledech se světelností 1:10 a menší, typicky např. na maksutovech, ke kterým je často dodáván.
Ještě mohu nabídnout okulár SUPER 10mm, prakticky nový nepoužitý za 200Kč včetně poštovného. Nejedná se o plössl, ale reversed kellner fungující dobře na dalekohledech se světelností 1:10 a menší, typicky např. na maksutovech, ke kterým je často dodáván.
Dobrý den,
Mám právě Maksutova, ten speciální okulár 10mm bych rád koupil také děkuji Navrátil-Praha 774480377
Mám právě Maksutova, ten speciální okulár 10mm bych rád koupil také děkuji Navrátil-Praha 774480377
K tomu okuláru SUPER ještě uvádím, že podle mých zkušeností se jedná o něco horší okulár než plössl. Slouží k nenáročnému koukání, a i u maksutovů mi vnášel trochu barevné vady do obrazu na jasných objektech, Měsíci a planetách. Mě menší barevná vada až tak nevadí, ale to je hodně subjektivní (stejně jako koma u zrcadel). Určitě ale neplatí, že se do něj nedá koukat...
Položky 1 až 4 jsou prodány, zbývá trojnožka za 500 Kč.