chlazenou CCD/CMOS kameru

Odpovědět
Dansemacabre

chlazenou CCD/CMOS kameru

Příspěvek od Dansemacabre »

Rád bych opustil zrcadlovku a začal experimentovat s úzkopásmem, poptávám proto chlazenou mono kameru, nejlépe rovnou včet, příslušenství (filtry, kolo, redukce)

Představoval bych si něco ve stylu ZWO, ATIK a pod., pixely nad 4µm a rozlišením alespoň kolem 1600x1200 - zkrátka aby s tím už něco šlo vyfotit a byl to přínos oproti DSLR.

Cenový strop mám aktuálně 35 tisíc na všechno (tedy na kameru i základní filtry). Klidně mi do komentářů napište, jestli jsem v požadavcích mimo nebo bude lepší nákup odložit ještě o půl roku a zvednout strop.
16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Re: chlazenou CCD/CMOS kameru

Příspěvek od Cztwerec »

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že ti to možná bude stačit na filtry + ASI 174 MM chlazenou a přínos oproti DSLR bude opravdu velký. Ale pokud chceš opravdu něco pořádného asi bych šel do Atika a zvýšil ten tvůj pomyslný strop. Protože když se dívám na DF od ZWO a Atik tak je to o dost větší divočina u ZWO, na druhou stranu chce to dobrou kalibraci a tam já tápu. Také je to můj názor a to je samozřejmě subjektivní, jelikož já jsem s DSO kopyto. Já jsem to u té mé ASI bral tak, že to chlazení a DSO je taková přidaná hodnota (hlavně na transneptunická tělesa a pokusy s dosahem mého refráku). Protože konkrétně na planety je ta ASI 174 opravdu famózní kamerka.
Lectorem iustus...
Dansemacabre

Re: chlazenou CCD/CMOS kameru

Příspěvek od Dansemacabre »

Nejvíc jsem slintal na cmos kamery ASI1600 nebo AHY163, kde bych ten svůj cenový strop i milerád zvednul, ale u nich se bazar shání zatím těžko, když jsou to novinky. ASI 174 MM nebo starší ATIK s menším čipem jsou takový dosažitelný ideál :)
Uvidím, s čím se mi kdo ozve (a jestli), třeba u té zrcadlovky zůstanu ještě dlouho.
16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
Odpovědět