Radous napsal: ... nakonec jsem z něj vymámil jeho vlastní srovnání s okuláry Meade a jeho vlastní výrobou. Takže kybyste měl někdo o tohle info zájem dejte vědět a já vám to přestřelim...
Ja sa hlasim, kedysi som od ATC kupil komakorektor a som s nim spokojny. Som teda zvedavy ako su na tom tie okulare.
Ja sa hlasim, kedysi som od ATC kupil komakorektor a som s nim spokojny. Som teda zvedavy ako su na tom tie okulare.
OK. Večer ti to z domova přepošlu...
Zdarec
Nečetl jsem tuhle diskuzi celou, tak se omlouvám jestli nosím dřívi do lesa, ale zdá se, že ještě debatujete nad tím či koupit nebo nekoupit.
Já doporučuji koupit.Riskl jsem to a byl jsem poměrně příjemně překvapen.
Je to hromada okulárů-Plossl 1.25",kromě jednoho mají krabičku podobnou jako od Meade.mají gumovou očnici a antireflexní vrstvy.
40mm má krásně vzdálenou výst pupilu a bezvadně viditelné pole bez vinětace-skoro se mi zdá příjemnější než od Meade který jsem měl kdysi.30,25,20-podobná velmi solidní kvalita.15 je přelomový-výst.pupila se začíná nebespečně přibližovat k oční čočce 10 horší ale ujde 6.5 tam už je to špatné, ale pokud zavřete obě oči je použitelný no a 5mm -tam už se to oko nacpat nedá-ovšem uvažuji o mech.úpravě.
Ovšem celé se to dá napsat i obráceně a pak začnu od 5mm a pak už je to jen lepší a lepší.
Podle mě Výkon/Cena-bezkonkurenční!
Doporučuji koupit.Pokud máte stále pochyby, mohu předvézt.
Zdar Elbi
to Radous:
dakujem za tie informacie. Takto to vyzera velmi optimisticky. Len co spravit s tymi okularmi co uz mam. Kazdy je nejaky iny. Najplepsi je paradoxne ten doma robeny...
FunTomas napsal: to Radous:
dakujem za tie informacie. Takto to vyzera velmi optimisticky. Len co spravit s tymi okularmi co uz mam. Kazdy je nejaky iny. Najplepsi je paradoxne ten doma robeny...Doufám, že ti to s rozhodováním pomohlo... Jakjsem tu psal už včera - já jsem s tím 100% spokojenej, ale srovnávám to s totálním propadákem :banghead: od bresseru