Astrofórum - nová verze

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
Odpovědět
Bill

Re: Astrofórum - nová verze

Příspěvek od Bill »

MMys píše:Už jsme to tu psali. Musíš klikat na tu červenou ikonku vlevo od názvu vlákna, ta tě pošle na poslední nepřečtený příspěvek. Kliknutí na název vlákna na jeho začátek.
1) Nemohla by být opravdu celá červená? Nebo nějak jinak výrazná? Já ten kroužek fakt nevidím. Když už ta ikonka může být animovaná a může vypadat různě u zamčeného vlákna ap., tak bych se přimlouval za nějaké výraznější označení nepřečtených vláken. Mám snížený barvocit - na webu se dá najít plno simulátorů, případně doporučení barevných palet tak, aby to bylo rozlišitelné i pro podobné exoty jako jsem já.

Ostatně - je někde napsáno, co znamenají ty ikonky? Když se to hýbe a když je tam hvězdička? Je někde nějaký jednoduchý návod?

2) editace vlastního příspěvku 60 minut mi přijde málo, vrátil bych se k původnímu času - vždycky tam nasekám plno chyb :-)

3) optimalizace na mobil - u mého telefonu to není nic moc, bylo by fajn, aby se to dalo uživatelsky vypnout. Pokud to nejde, tak je otázka, zda to nevypnout globálně. Nebo aspoň nastavit nějak rozumněji - s dotykovým displejem člověk pracuje jinak než s počítačem - když je něco malé, tak si to prostě roztáhne, posune ... Když tam ta informace není, tak není co roztahovat.
M:736 750 113
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Pánové, já samozřejmě umím kliknout na nejvyšší číslo nebo stránku, v tom není problém . Problém - resp. moje poznámka se týkala jen toho, jestli by nešlo někde navolit, abych tohle nemusel u každého tématu stále dělat, abych nemusel číst, kolik to má stránek a pod, abych kliknul na téma a byl v aktuální pozici, ne v r.oce 2005 :) . To, že jsou asi 3 nebo 4 možnosti jak to udělat složitěji, vím.
Naposledy upravil(a) MilAN dne 11. 09. 2016, 21:24, celkem upraveno 1 x.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

To je otázka, jestli to tenhle systém umožňuje. Ale mám pocit, že ani na starém AF to takto nebylo. Chovalo se to úplně stejně, klik přímo na název tématu = začátek (první příspěvek). Nebo se pletu ? Tím samozřejmě netvrdím, že by to nebylo šikovné.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
BiF
Věk: 53
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BiF »

MilAN píše:Pánové, já samozřejmě umím kliknout na nejvyšší číslo nebo stránku, v tom není problém . Problém - resp. moje poznámka se týkala jen toho, jestli by nešlo někde navolit, abych tohle nemusel u každého tématu stále dělat, abych nemusel číst, kolik to má stránek a pod, abych kliknul na téma a byl v aktuální pozici, ne v r.oce 2005 :) . To, že jsou asi 3 nebo 4 možnosti jak to udělat složitěji, vím.
Měl jsem stejný problém, jako má MilAn.
Pomohlo to, že jsem dal "Označit vše jako přečtené" a od té doby to začalo fungovat tak, jak jsem byl zvyklý ze staré verze, tzn. po kliknutí na tu červenou ikonku to přejde na první nepřečtený příspěvek.

A taky by mě jako Billa zajímalo, co znamanají ty ikonky- hýbající se ikonka (zrovna to téma někdo čte?), ikonka s hvězdičkou, ...
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
Bill

Příspěvek od Bill »

Vypadá to, že hvězdička je tam, pokud už do toho vlákna člověk sám přispěl. A ta animace je snad nějaké hodně aktivní téma ...

Ale nějakých pár řádků by asi neškodilo.
M:736 750 113
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

ano, je to přesně tak. ještě upřesňuji aktivní téma = více než 25 příspěvků. na starém fóru to byla myslím ikona s praporkem.
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Bill píše:Vypadá to, že hvězdička je tam, pokud už do toho vlákna člověk sám přispěl. .
Ověřil jsem si na několika vláknech, že to tak není.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Vy jste chlapi nároční uživatelé, já s forem nemám sebemenší problém.
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

I mně se fórum od začátku moc líbí, bez problémů mně chodí i na Win10 na mobilu. Chybí mně jen mapa členů, která mně třeba opakovaně pomohla, když jsem potřeboval třeba jen nějakou drobnost odněkud dopravit domů.
dvader
Věk: 58

Příspěvek od dvader »

Narazil jsem na problém s trvalým přihlášením:
Mám jej nastaveno, ale chová se blbě. Vždy, když otevřu stránky AF z jiného zařízení, tak to nejdříve vypadá OK - v pravém horním rohu AF ukazuje, že jsem přihlášen. Ale v okamžiku, kdy kliknu na nějaké téma a stránka se načte, tak už se načte nepřihlášená.
Tohle staré AF nedělalo a bylo možné mít nastaveno trvalé přihlášení z více zařízení.
Šlo by s tím něco udělat?
Díky moc
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
Howking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howking »

Taky se přikláním k tomu, že je to forum téměř dokonalé. Když se vyřešilo otvírání odkazů do panelů, tak už nemám téměř co vytknout. Jediné co mě štve je tenhle obrázek v topicu:
Snímek obrazovky 2016-09-12 v 9.56.24.png
Pokud ten zmizí, tak za mě dokonalé :-)
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cztwerec »

Já předpokládám, že tohle a více věcí tady nebude. Protože tohle je šablona, která určitě snese hodně úprav. Hlavně ať je tu kvalitní obsah a určitě znovu i propojení s Astrofotkami či galerií nejnovějších snímků. Přidalo by to stoprocentně atraktivnosti a aktuálnosti AF. Pořád také nechápu proč je tady fórum k přechodu Venuše a podobné věci. Archiv snese hodně.
Lectorem iustus...
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

MilAN píše:
Bill píše:Vypadá to, že hvězdička je tam, pokud už do toho vlákna člověk sám přispěl. .
Ověřil jsem si na několika vláknech, že to tak není.
teď už by to mělo být OK (označení nefungovalo u převedených témat) -> hvězdička označuje všechna témata, kam uživatel přispěl v posledních 6 měsících
Dansemacabre

Příspěvek od Dansemacabre »

Forum mi nejde načíst přes historii ve vyhledávacím panelu prohlížeče. Naťukám do okna "as", naskočí nápověda astro-forum.cz, kliknu ---> "astro-forum.cz’s server DNS address could not be found."
Musím pak kliknout na "načíst uloženou kopii", nebo na fórum rovnou lézt přes výpis v googlu (tzn. vyhledat astro forum a kliknout na odkaz)
16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
LaBa
Věk: 51

Příspěvek od LaBa »

Dansemacabre píše:Forum mi nejde načíst přes historii ve vyhledávacím panelu prohlížeče. Naťukám do okna "as", naskočí nápověda astro-forum.cz, kliknu ---> "astro-forum.cz’s server DNS address could not be found."nMusím pak kliknout na "načíst uloženou kopii", nebo na fórum rovnou lézt přes výpis v googlu (tzn. vyhledat astro forum a kliknout na odkaz)
nnPodla mna si tvoj browser pamata staru adresu astrofora, ktora je samozrejne uz nefunkcna. Premaz si cache a pripadne aj cookies. U mna toto nerobi. V chrome napisem prve 2-3 pismena (cize staci "as" pripadne "ast" napisat) a uz ma smeruje na spravny odkaz.nnPovodna adresa je
Snímka obrazovky 2016-09-12 o 16.43.59.png
Snímka obrazovky 2016-09-12 o 16.43.59.png (17.59 KiB) Zobrazeno 1329 x
nnKed na nu kliknem, presmeruje ma na novu spravnu adresu. Shodam to presmerovanie nastavil korektne.
Odpovědět