Pořídil jsem ku příležitosti přechodu Merkuru 0,5*1 m Baader AstroSolar folie ND5, hodně mi ji zůstalo, vezmu ji s sebou na Litice, tak kdo byste řešili pořízení filtru, folie bude k dispozici.
je porad mozne se prihlasit? Sice porad neumim rict, jestli mi to vyjde, ale jsem tak strasne zklamanej ze sve neucasti na MHV, ze je mi az do breku. Tak premyslim i o tehle dalave, kde jsem nikdy nebyl. Jen me desi ten pesi vylet po hradech.
"Srdce skutečného hvězdáře musí býti vždy přístupné kráse, neboť ta je hlavním znakem hvězdné říše" Jos.Klepešta
Mám stejný dotaz. Jestli budu, nebo nebudu moci vyjet, se dozvím až ve čtvrtek, ale kdyby to šlo, tak bych vyrazil.
Už to tu zaznělo, musíte se domluvit s Jirkou: bartaj007@centrum.cz
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis
Zdravím vás z Litic, kde se za hustého deště těším na krásný astronomický víkend
Jak jsem dnes zjistil, v nedaleké Záměli začíná jedna planetární stezka, která vede přes Potštejn (hrad) a následně kolem Litic. Někde nad Liticemi je Uran a Neptun.
Takže navrhuji v sobotu hromadný přesun vlakem do Záměle (2 stanice) a pak hezky planetární stezkou ( po cestě se stavíme na hradě, nebo zámku v Potštejně) a od Neptuna jen seběhneme zpátky do Litic. cca 8-9km. Částečně kolem krásné řeky, částečně krásnou přírodou a to nemluvím o krásné silnici.
Predikce počasí a seeingu vypadá až nečekaně dobře
Celestron NexStar Evolution 8, Celestron C6 SCT, Sky-Watcher HelioStar 76Hα, DayStar Solar Scout SS60-ds, Sky-Watcher AZ-GTiX, ZWO Seestar S50 a nějaké to další harampádí.
je porad mozne se prihlasit? Sice porad neumim rict, jestli mi to vyjde, ale jsem tak strasne zklamanej ze sve neucasti na MHV, ze je mi az do breku. Tak premyslim i o tehle dalave, kde jsem nikdy nebyl. Jen me desi ten pesi vylet po hradech.
Tedy jestli dorazíš Achernare i se 140, konečně se s ní v noci kouknu. Na MHV vždy pršelo a chumelilo. Tůry se neboj, kdo nechce, nemusí. Můžeš se celou dobu placatit na hradě a pozorovat mouchy kolem šišek na stromě. ;D
SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.