Pokud by byl k dispozici použitý funkční dalekohled (OTA) jedné z uvedených alternativ a ještě ke všemu za přijatelnou cenu, prosím nabídněte.
Zdraví
Pavebo
Meade/Celestron/14/SCT/ACF/EDGE HD *UKONČENO*
Ahoj,
mohu nabídnout pouze Celestron Edge menšího rozměru: 8" na který mi již několik let "padá prach".
díky,
Pavel
mohu nabídnout pouze Celestron Edge menšího rozměru: 8" na který mi již několik let "padá prach".
díky,
Pavel
Pavel Vabrousek
Ahoj Pavle,
díky za nabídku; je mi líto, že na něj padá prach -> být tebou tak ho znovu vzkřísím a používám (určitě ke vší spokojenosti!!!). Já postupně směřuji k větším průměrům (mám Meady 10" ACF, 12" SCT a na opravdu malé planetárky bych chtěl právě tu zatracenou 14" rouru s "nativně" dlouhým ohniskem, u newtona musím prodlužovat a OV to má pak dost těžké...).
Ahoj
Pavel
díky za nabídku; je mi líto, že na něj padá prach -> být tebou tak ho znovu vzkřísím a používám (určitě ke vší spokojenosti!!!). Já postupně směřuji k větším průměrům (mám Meady 10" ACF, 12" SCT a na opravdu malé planetárky bych chtěl právě tu zatracenou 14" rouru s "nativně" dlouhým ohniskem, u newtona musím prodlužovat a OV to má pak dost těžké...).
Ahoj
Pavel
Když já tíhnu spíše ke kratším ohniskům a širšímu zornému poli... Pro mne jsou 2m toho 8" edge prostě moc dlouhé.
Nemám trpělivost bojovat se seeingem, přesnou pointací či stovkami krátkých expozic
Asi zůstanu věren čočkám...
Nemám trpělivost bojovat se seeingem, přesnou pointací či stovkami krátkých expozic
Asi zůstanu věren čočkám...
Pavel Vabrousek
Zdravim Pavle,
skusil by som sa pozriet na nemecku stranku
http://forum.astronomie.de.
Poslal som aj SZ.
Pavol
skusil by som sa pozriet na nemecku stranku
http://forum.astronomie.de.
Poslal som aj SZ.
Pavol
Prosím moderátora o ukončení poptávky, díky!
Díky Hurvi66 jsem pořídil modifikovaného Meada ACF 14" od sousedů z Německa.
Zdraví
Pavebo
Díky Hurvi66 jsem pořídil modifikovaného Meada ACF 14" od sousedů z Německa.
Zdraví
Pavebo