meade 150/750 dobson, afokálně okulár TS 3,2 mm., po domácku vyroben držák na canon ixus 107, délka videa 601 snímků, úprava registax 6, s tím mi pomáhal smitke
Čaute chlapi ráno jsem nějak nemohl vydržet na pohled na jasnou oblohu tak sem kolem 04:30 vytahl dalekohled při příjemnych 3 stupnich nad nulou a koukl okem na Jupiter.Bohužel než se mi vytemperoval dalekohled začala už pomalu modrat obloha.Tady je můj prvni snímek Jupiteru v nové sezoně 24,9,2014 čas 05:23.N150/750,ASI120mc,18mm orthoskopický okulár.
Pěkné snímky, zvlášť potěší, když je na kotouči GRS nebo měsíc se stínem. Já si ještě pár měsíců musím počkat, až se dostane do zorného pole pozorovatelny (dalekohled je napevno) :-[.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Ahoj Aleši moc pěkný snímek.. Měl jsem stejný nápad jenže jsem to trochu zpatlal. Chvilku mi trvalo než jsem si všiml že mi nefunguje výhřev a rosí se mi dalekohled. Alespoň to vypadá, že se investice do EQ klínu se vyplatila...
Pavle moc pěkné na první snímek sezony doslova super uvážimeli výšku planety.Ja ten svůj trošku upravil snad sem to udělal líp mi tu pralo slunko do monitoru.
Mňa dnes ráno jasná obloha doslova prekvapila, Jupiter bol už o poznanie vyššie ako pred týždňom. Škoda že som si nemohol dovoliť trochu do práce zmeškať...
Alexis: Pěkná byla i předchozí verze, pro mne možná i o trochu lepší.
proky: Perfektní animace. Být Jupiter výš a trochu lepší podmínky, opět na hranici možností dalekohledu. Zajímavé, jak je Io nejprve světlejší a po chvíli tmavší, než Jupiterova rovníková oblast.
RE Kps:Ted jsem zpracoval menší velikost jupika druhé video a nahradil snímek snímkem dle mého názoru přirozenějším a věrnějším aspon mi se líbí víc. :)Se do toho zase musím dostat po několika pokusech na Slunci sem netočil skoro nic několik měsíců.:)Se moc těším až bude zase za tmy na Jihu už aby to bylo.